Kalasväder

Imorse var det skönt med tvåhundra meters promenadavstånd till jobbet. Som en isbana var det...

Söndagen bjöd på en härlig jaktdag. Tomt med fågel i skogarna, förutom en järpe som dock stack utom synhåll. Men D hade turen att skjuta inte mindre än fyra järphönor efter "vägen" som går runt jaktmarken! Det var roligt att höra lite smällar detta dåliga fågelår. :-)

Ville är en erfarenhet rikare, vilket är roligt såhär i sluttampen av jaktsäsongen. Han fick några fågelkontakter, och stramade upp i ett stånd - men tyvärr trycker sällan eller aldrig järparna för hund, så den gick inte att hålla kvar... V blev het men gjorde inget större försök till eftergång (ett par meter bara) och det var positivt. Jag platsade honom medan D gick och sköt fågeln, så Ville fick några jaktsituationer i form av att skottet innebar varm fågel. Efter det sökte han som en propeller! Svansen viftade han sönder på nolltid, som vanligt när "jaktidioten" vaknar. Signaltäcket fick åka i tvättmaskinen, för det var alldeles randigt av blod. (kan man inte få kapa vorstehsvansar i förebyggande syfte... eller måste dom knäcka den först..?)

Igår var det helt fantastiskt väder, idag är det nästan lika fint.
Blir nog till att jaga en sväng antingen onsdag eller torsdag beroende på hur jag blir ledig... inte klar än på grund av projektet. Men då bär det iväg igen. Säsongen är kort så det gäller att passa på. :-)

Lev & må


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0