Fin lördag

Det tål att sägas igen - vi har härliga tider att vänta. Redan nu är det vårkänsla i luften, då temperaturen stiger på dagarna och sjunker på nätterna. Solen strålar även idag, hur många grader det är har jag ingen koll på men det är behagligt i alla fall.

Lite bilder från dagen:


Haren har sprungit åt andra hållet, Ville!Ännu ett besök hos Monstervalpen:Ovanstående är - otroligt nog - att klassa som rumsren från åtta veckors ålder.
Vi andra hundägare som torkat, skurat och kämpat dagarna i ända med småvalpar i våra dagar, vi hoppas familjens tvåbenta flockmedlemmar får igen det på något sätt någon dag.
:-)

Förutom att vi haft en fin dag i friska luften, kan jag lägga till ett till ämne på glädjelistan: Jag får - i princip alltid - legitimera mig på "Gröna skylten". Idag gick jag dit, allmänt "risig" i mössa, hundkläder och stripigt hår. Och fick dra fram körkortet! :-O Ganska roligt när man fyller 29. :-)

Nu bär det av i badet för ikväll väntar partaj hos goda vänner.

Trevlig lördagkväll!


Ren-ren

Ville har - turligt nog - visar sig vara begåvad med en spontan ren-renhet. Det är bevisat gång på gång nu att han inte bryr sig om renarna, inte ens spåren verkar särskilt intressanta. Hoppas det håller i sig!

*peppar peppar ta i trä*


Bild från www.sv.wikipedia.org


Liten bildbomb

Fick några minuter över trots allt, så här kommer några bilder från dagen. Det blev en liten tur på Piteälven istället för skogen. Dagen bjuder på strålande sol så snön gnistrar!

Ville & pointerbrudarna (Strumpan närmast, sedan Ville och pricken längst bort är Ida) :Det finns lite yta att springa på:

Lille Zigge fick sig ett besök också:Och Håkan åt frukost med oss:Zigge snodde min handske:


Ville 2 år!

Ja det är egentligen imorgon, men vi planerar att stiga upp i gryningen och bege oss till skogs och hjärtlös som jag är firar jag inte husdjurs födelsedagar för jag brukar glömma bort det. :-)

Ville som valp:
Första sommaren, badade med labradoren Kita (R.I.P):Gänglig unghund:Tiden går fort kan man lätt konstatera!
Tycker det var nyss vi åkte hem från Lomträsk... :-)

Ny vecka

Idag har det verkligen varit på plats med en helt ledig dag med lugn & ro, efter helgarbetet. Jag och Ville har varit ute i snöyran och promenerat, och det var härligt fast snön vräkte ner. Det är underbar temperatur i alla fall, om man jämför med februaris övriga kalldagar.Villes öron börjar bli bättre. Han flabbar dock en del med huvudet än, och eftersom den här hunden inte gör någonting som kan kallas blygsamt, så smäller det i hela Hortlax kan jag tala om. Har vaknat skräckslagen av att fruktansvärda ljud inatt, men det var bara han som skakat på sig. Undrar vad grannarna tror. :-)Valpsjukan

...har jag drabbats av, den är mycket smittsam och plågsam kan jag berätta. En nära bekant har nämligen igår fått hem sin lille åttaveckorsvalp Zigge, och han är sötare än socker. Bilder utlovas så fort jag kommer ihåg att ta med kameran.
Han är mjuk, söt som socker och han luktar sådär som bara valpar gör! :-)

Förnuftet (tur att man har ett sådant) säger dock att det räcker gott och väl med en Ville. Han är allt jag vill ha och behöver. Den dagen man bor i drömhuset och har mer tid blir det garanterat en hund nummer två, men det blir när det blir. Tills dess får jag nöja mig med den här:För övrigt inget nytt under solen. Jobbarhelgen är mer än halvlek, morgondagen bjuder på ett dagtids-pass och efter det väntar en ledig dag.
Ikväll är det TV-slöande som gäller fram tills telefonen ringer, är jourhavande chaufför åt ett par festprissar som hör av sig när de är färdiga med roligheterna. Nästa helg är det min tur - då blir det ett (troligen) trevligt partaj på lördagkväll, jag rent utav längtar faktiskt för det var jättelängesedan sist.

Tjing tjong

Helgen är räddad

Jobbar fredag-lördag-söndag så brist på sysselsättning kommer ej att finnas.

Idag har Väderguden varit snäll mot oss, det har gått att vara ute. *jippie*
Jag och en understimulerad vorsteh begav oss på långrundan imorse, han var laddad till tänderna och gjorde galoppiruett efter galoppiruett i snön när jag sagt ordet med stort V. "Varsågod" betyder hopp-och-lek-gör-vad-du-vill-bara-du-håller-kontakten. Och som han hoppat och lekt. Burit pinnar, grävt gropar, spårat harar, försökt dra loss träd. Ja allt är i sin ordning.

Här hemma har vi tränat på "gå bakom", det funkar bra även om han springer in i knävecken vartannat steg. Men som jag saft förr - jag vill verkligen inte förstöra något så jag är rädd för att korrigera detta. Får väl hoppas att han ser upp någorlunda så han inte fäller mig en vacker dag...

Nu är det utfodring på G:Villes favoritsovställning:PS. Om Royal Canin läser detta, så tar jag gärna en present som tack för att jag gjorde lite reklam för er. Till exempel en jacka. DS.


Kylan fortsätter...

Det verkar inte vilja bli varmare än. När jag gick från jobbet ikväll visade termometern på -26.5, vet inte om den stämde men det kändes så.

Ville fick en vilodag från allt vad aktiviteter hette idag. Han är ganska besvärad av öronklådan, även om det börjar ge sig *peppar peppar* så är det lite skvalpigt därinne efter rengöring och han hatar verkligen all form av behandling just nu. Det räcker med att jag öppnar badrumsdörren och råkar titta på honom, då piper han iväg i rasande tempo direkt. Han är dock en klippa i alla situationer, skulle aldrig någonsin visa sitt missnöje mer än att han blir stel som en pinne och försöker förvandla sig till osynlig eller krypa ut genom skinnet och smita. Jag kan göra vad jag vill med den här hunden, han ligger stilla och står ut. Däremot får jag skjuta honom framåt som en skottkärra hela vägen in i toaletten, han glider på tassarna och gör sig tung. Men inte en protest på något annat vis! :-)

For förbi Blåsis en sväng innan jobbet och hälsade på, rena syskonträffen blev det förutom att det fattades två ur skaran.


  


Full rulle

Inte lider det någon brist på motor!

Snömurvel


Lördagsträning

Ute är det bitande kyla som bekant, även om det kommit in lite mildare vindar nu under eftermiddagen, annars har temperaturen legat kring tjugo minus.

Vi har kört ett par enkla apportövningar ute idag, resten inomhus.
Hjärngympapassen har bestått av hämta apport och lite klicker. Vilket gick riktigt bra!

Jag har bara väntat på att Ville ska få öronproblem, eftersom han skyfflar sig fram i djupsnön, och hälften hamnar i öronen. Särskilt nu när det fallit kallsnö, det flyger lätt omkring.
Så igår började eländet. Ska prova behandla själv, hjälper det inte blir det veterinären. Men det brukar gå över, särskilt om man är duktig och tar det på en gång och inte väntar. Och så har mitt husmorsknep med potatismjöl hjälpt förr! Man lär sig endel knep som vårdarbetande. :-)Köldknäpp

Jag hade en förhoppning, men den kan jag glömma. Kylan ska tydligen hålla i sig i helgen, mellan -18 och -24 någonting, om meterologerna får som de vill.
Att det är någon enstaka kalldag får man räkna med under februari månad. Men att det ska bli såhär många på raken? Och varför just när man är ledig ett par dagar?

Kanske dyker det upp ett positivare inlägg i helgen, det här var nog mitt tråkigaste någonsin, men det kändes bra att få klaga litegrann! :-)Pangväder!

Termometern härhemma har lagt av, men jag slänger in en vild gissning på femton minusgrader?

Kolla så blå himmelen är:Blåmåndag

Och snön har slutat falla. Sist jag kollade i alla fall. Det var på tiden - nu slipper vi förhoppningsvis snart vinterkylan och går mot ljuset med stormsteg! *optimist*
Längtar sönder mig efter våren, då det porlar vatten överallt och luktar blötjord, är plusgrader och ljust till sent på kvällen. Då man kan ta på sig stövlar och gå ut ospårat i skogen. *drömmer mig bort*

Jag längtar nästan ihjäl mig efter jakten också. Det är så vansinnigt roligt, och trots att man haft många brinnande intressen genom åren är det här bland det roligaste. Jag skulle utan tvekan kunna sluta jobba och ägna hela fritiden åt hundar och jakt. Man kunde ju skaffa olika sorters hundar till exempel, bosätta sig ute i Vildskogen och jaga hela året? :-)
Någon som är intresserad av att sponsra min försörjning - maila. :-)


Och så snöar det...

Vädret håller i sig. Härhemma i vardagsrummet känner man sig bokstavligt insnöad, för på balkongräcket är det en tjugocentimeters snödriva. Härligt tycker i och för sig jag som inte trivs i civilisationen! :-)

En dag som denna är det bara dumma människor och hundägare som beger sig ut på promenad. Själv är jag väldigt besviken över att Tegsnäs fick stanna hemma, jag kämpade in i det sista för att försöka hitta på en lösning att ta sig fram i skogen... men kom till insikt att det förmodligen inte blir någon trevlig tripp, eftersom man sjunker till knäna. Snön är bara rent puder när det är såpass kallt. Så det blev pulsning istället för skidåkning idag.

Efter utevistelsen (som inte blev lika lång som jag tänkt pga att jag höll på att frysa ihjäl!) hälsade vi på i Trollis och Ville fick följa med in hos brudarna.Nu hemma i stugvärmen, det blir en myskväll med Beck ikväll.

Snö snö snö

Det både snöar och är kallt idag. *hutter*
Och det är ungefär nu jag börjar längta till våren. Fram tills nu är snön härlig...
Det snöar ju in i benmärgen! Hur mycket man än klär på sig når kylan in.

Villobert och jag har gjort bort "motionsrundan" på morgonen, en längre prommis i snöyran. Imorgon ska det bli aningens mildare, så då blir det en skidtur.

Var ut och "svamlade" nu på eftermiddagen, Ville rejsade genom snön och jag tränade några inkallningar. Det kom en äldre man och gick nedför backen på väg mot oss, som stannade och pratade om jakt. Han tyckte att Ville verkade vara en fin hund, glad och trevlig. Det är alltid roligt att höra! :-)

Se hur stora snöhögar det är:Vackert med snölega:Och så Ville i sitt nya halsband: (gult & blått) :-)Helgen är här

Hoppas det lugnar ner sig med stormvindarna, så man slipper frysa ihjäl för dessa åker fram:Ett par bilder på Vilde Ville:
Busväder

Jag lovar att vi var det enda ekipaget som begav oss över isen imorse. Det snöar inte ens uppifrån och ned, utan snarare kors och tvärs. Dessutom "drevar" det en hel del, så underlaget är alltifrån plant och fint till värsta snödrivan man måste bestiga.

Men det bor en nöjd hund härhemma!


Fina vinterdagar

Nu har solen tittat fram ett par dagar, det är riktigt fint även om den inte värmer än.
Har varit dålig på att ta med kameran, den tar så stor plats i fickan :-) måste skaffa en kameraväska.

Vi ägnar tiden åt promenader och skogsturer just nu. Lite apport när andan faller på, och vardagslydnaden kommer man ju aldrig ifrån...

Om man tittar riktigt noga på Ville, då ser man att han faktiskt har några SKÄGGSTRÅN!
Det har poppat upp senaste halvåret, särskilt på bringan är det flera stycken.
Men, som sagt, det gäller att titta noga!

Bildbevis:

Och så en skidbild:
RSS 2.0