Våra bravader

Helgen har varit lugn och fridfull, med härliga skidturer och promenader. Träningsvärk och blåa knän efter lördagsäventyret med S och hundgänget, men lite får man tåla. Jag gjorde fem (!) vurpor och inser att balansen är dålig efter man slutade med hästar... Men men, det var skitkul och Ville var riktigt trött på kvällen.

Igår var det dags för gruppträning, och jag är hyfsat nöjd med vissa partier. Trots att Ville varit passiv hela dagen (tiden räckte inte till!) så skötte han sig bättre än förra veckan. Pip-och-gnäll-beteendet fanns där, men mer dämpat. Apportering, gå bakom och lite lydnadsinkallningar körde vi.
Sedan fick han - dumt nog - leka med en ung vorstehtik, och det slutade med att vi fick ta ifrån honom eftersom han blev på tok för hårdhänt och stressad, nästan som om han ville "slåss". Hela situationen, att först varva upp och låta hjärnan arbeta på högvarv, i kombination med hormonsvallet han är inne i nu, blev för mycket. Så i efterhand var det dumt. Men men, det hände ingenting utan allt redde upp sig. Föll bara för frestelsen att låta honom leka av sig med en annan "träskalle"-vorsteh. Haha.

Det har varit mycket nu senaste dagarna, en nära anhörig har gått bort och det är alltid tråkigt. Begravningsdagen jobbar jag naturligtvis heldag (som vanligt när det är något man ska göra) men har frågat chefen och det finns ju något så fiffigt som "EA-dag". Så nu är det beviljat och klart.

Slutligen så backade jag in i en container så hela bakrutan på bilen raserade. *applåderar*

Annars är allt frid och fröjd. :-)

Kommentarer
Postat av: öjebybor

Hej Vickan.. tyckte ändå att ville trots att det var lite tufft vorstebus skötte sig utmärkt och så var det mot en valp av den tjurskalliga modellen som behövde sig en läxa och man såg ju sen att hon lärde sig att man kan inte bara komma och vara dominant huromhelst utan konsekvens.

tyckte att han återfick ett lugn på direkten och det visar vilka framsteg du gjort med Ville under året. det är ju som natt och dag i alla fall det jag sett.

ses kanske på måndag hälsningar Johan

2009-01-27 @ 20:38:47
URL: http://pointerliv.blogspot.om
Postat av: Vickan

SV: Tack Johan, det var roligt att höra! :-D

Jag har världens bästa hund, men han är ingen "varmanshund" som du ju vet... alltid kul att höra positiva reflektioner. :-)

2009-01-28 @ 11:31:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0