Viltspaning

Passade på att besöka Svallforsmarken igår när vägarna bar förbi. Ville hade inte något emot det. Hunden som aldrig skäller, skäller upprörda stress-skall då han fått frikommandot. :D

Det finns liv där:

 

Grillmiddag hos M i Storsund var inte dumt. Det är en riktig Norrbottens-känsla i sådana byar. Rutiga flanellskjortor, jämthundar i löplinor, stövare i hundgårdar och så pricken över i:et:Renar på gatorna. :D

I övrigt rullar allt på som vanligt ungefär. Vi längtar oerhört till jaktpremiären, nu är det inte länge kvar!

Morgonens tidningsläsning bjöd däremot på en riktigt tråkig nyhet. LÄS HÄR
Jag som drömde om en fjälltripp, men nu känns det inte lika intressant längre. :(

Fridens liljor

Hjälpsamma grabbar

Tänkte för en gångs skull få en bra bild på dem ihop, sittandes på en vackert mossig sten med skog i bakgrunden.

Men det är tydligen för mycket begärt. Kan inte beskylla dem för den dåliga skärpan, men samarbetet... se själva:

:D :D :D :D :D :D

Katter

Har sedan länge konstaterat att Ville inte ser med kärlek på katter. Skulle han få upp jakten vet jag med säkerhet vad som skulle hända om jag säger så.

På nära håll, om det t.ex. kommer en tam katt svansandes, har han inte brytt sig nämnvärt utan verkar ha sett den som "tillhörande husfolket". Han har nyligen vistats inomhus med en stor katt hos S & P också, inga problem.

Men... nu vet jag ungefär vad som skulle hända även på nära håll. Sent inatt gick vi ut på sista rastningen, och när Ville stramar upp och står försöker jag se vad det "jaktbara" är därute i mörkret. Skymtar något ljust, men antar att det är ett juicepaket eller något (ja den här hunden står för allt just nu och har djup fantasi!) och låter honom hålla på utan att ge det uppmärksamhet.
Det visar sig dock att det ljusa rör på sig, och kommer mot oss. Av Villes kroppsspråk att döma - stramt stånd och ögonen brinner av jaktlust - är det ett jaktbart vilt. Som dessutom kommer mot oss. :bigeyes:

Det är förstås en katt, av allt att döma väldigt hundvan sådan. Jag pratar lugnt och glatt med den för att avdramatisera mötet för V, han lägger huvudet på sned och blir osäker (förstås!). Vill inte schasa bort katten för att då skapa spänningar och förstärka katt-problemet, utan hellre bete mig som att katter är vardagsmat och framförallt INTE JAKTBARA. Katter ska man inte bry sig om, dom är ointressanta och tråkiga djur.

Hade ingen lust att utmana ödet och riskera livet för kissen, så jag drog med mig Jägarn motvilligt i kopplet (koppel är bra förresten, brukar oftast slarva på den punkten :blush:), han blev upprörd där ett tag och bokstavligen släpades baklänges, först när han drog igång upprört skall visade jag mitt missnöje och korrigerade uppförandet för sådant accepteras icke. :mad:

I morse gick vi på samma ställe, och han smög på tå hela vägen till "kattplatsen". :DUlv i fårakläder:


Barn & hund

Den här tjejen kommer att gå i mosters fotspår, det ser ju vem som helst. :D

Helg!

Ja, trots att den stora festivalen invaderar vår stad, blir det skötsamt härhemma. Övertalning pågår från vissa håll, men jag kan bara säga - lycka till. :cool: :D ;)

Idag har jag & Ville varit på en skogstripp, och en dummy åkte med i fickan. Stannade på ett par ställen och tränade hålla - gripa - bära och det var inte så populärt hos V, har sällan skådat honom så ointresserad. Så jag körde ett sök i slutet, slängde ut dummyn på ett kalhygge när han inte såg. Skickade sedan ut honom och då vaknade hunden till liv - tala om arbetslust när det gäller den typen av övningar - han skulle kuta genom en eld för att hitta ett föremål! :thumbup: 
Tror jag ska spinna vidare och testa fler saker, inte bara på apportfronten utan annars också, som en rolig aktivitet att leta saker med vittring.

Var och sköt lite hagel imorse, men det blev inte många skott för min del då den "dåliga" känslan kom tillbaka. Ont något fruktansvärt gjorde det! Vill inte träna fel heller, utan ska invänta privatträningen 8/8, försöka träna torranläggningar bara det är aldrig fel... Ser fram emot att få riktig hjälp snart.

Kvällarna börjar bli mörka nu, många har ångest över det och jag bara myser.

Har förresten planer på att prova locka räv. Rävjakten börjar 1 augusti, och vi är några stycken som spånar på att prova lyckan. Har inga större visioner om utdelning, men det kan vara kul att försöka! Skulle behöva en räv i frysen faktiskt. :D

Trevlig helg!


Ville längtar till hösten

Härlig sommarkväll

Har ju för vana att klaga på vädret. Så idag ska jag inte göra det. Trots att man får välja mellan pest eller kolera - svettas ihjäl eller bli uppäten. :rolleyes:

Det positiva i kråksången är att sommarkvällar är så himla vackra.Blåbären har börjat knoppas:


Ville är inte svår att ge vätska i alla fall...

Värmeslagsvarning

Jag & Ville har navigerat oss runt i skogen idag, och första steget i mitt GPS-kunnande är avklarat. Lyckades skapa en waypoint och faktiskt se på kartan var vi befann oss och var bilen var. Snart kanske jag till och med börjar lita på apparaten. :D

Men det är varmt, Ville var påtagligt loj i slutet och trippen blev inte särskilt lång på grund av det. Vatten i flaska i all ära, men det blir varmt direkt och räcker inte långt. Vi tog en sedvanlig vätskekontroll i Trollis, och efteråt hade han återgått till att vara sitt gamla jag igen.

Nu tar vi igen oss, min begynnande huvudvärk börjar lägga sig och så fort krafterna samlats färdigt kommer kvällen ägnas åt städning och andra förnödenheter.

Kaffehurran är laddad för det är tydligen gäst på G...
Tack för blommorna

Döm om min förvåning, när det står ett stort paket från Interflora utanför ytterdörren då jag anlände från jobbet. :bigeyes: Avsändaren ska ha mången tack, de passar så bra här hemma och jag skrattar hejdlöst åt vårat skämt som är upphovet till gåvan. :DTack det var så snällt! :love:

Min hund i ett nötskal

Såhär ser det ut varje dag. Ju större och tyngre föremål man hittar desto bättre. Och det bärs med stolt svans, snälla, bakåtstrukna öron och gångstilen liknar dressyrhästens piaff och passage. :DI övrigt aktiverar vi oss med allt möjligt just nu, men för tillfället är bloggtorkan här och just nu samlas det mest kraft för en stundande arbetshelg. Längtan efter semester är stor!

Trevlig helg


Blåmåndag

Ny vecka igen. Bara sju veckor kvar till semestern! :thumbup:

Idag har vi tränat med en liten BC-hane med hanhundsproblem, som efter en stund slappnade av riktigt fint. Ville och jag körde ett par stoppkommandon, några enkla bära-apport-övningar, inkallningar, gå-bakom och linförighet. Sedan gjorde han ett fint sökarbete på en boll som border collien tappat i ett dike fullt med ris. Vorsteh som han är kastar han sig in i vad som helst, plöjer sig igenom så kvistarna flyger och upp kommer bollen! :D

Söt som socker är han, och tar mig tillbaka till tiden i Uppsala, då jag hade en följeslagare i form av samma ras i två års tid. Hon fick dock stanna då flyttlasset bar tillbaka norrut, på grund av diverse mentala problem som klart skulle ha förvärrats av miljöbyte. Kommer aldrig glömma den hunden, och knappast få uppleva den nivån på lydnad heller. :love:

Här är Max:


(hoppas det är okej med ägarinnan att jag lägger upp bilderna!)
I helgen är det proven i Råneå, attans att jag jobbar helg annars hade jag ställt upp och hjälpt till. Ett ypperligt tillfälle att lära sig mer! Jaktprov är definitivt av intresse, det hämmas av okunskap och dåliga nerver :blush: och sedan så räcker inte tiden riktigt till för allt man vill engagera sig i heller. Men vem vet - nästa år kanske?

Lev & må

VM i lättfotad sällskapshundTripp västerut

Idag har vi rantat, jag och Skägglös. Vädret är kalas om man frågar mig, även om det blev lite väl varmt i skogen där en stund... Men finns det bara bäckar åt hundarna så går det bra. Själv tänkte jag jobba på solbrännan, men märkte att det inte gick att ha annat än långärmat utan att bli uppäten och bortburen.

Den här sprang framför bilen en lång bit, och såg så törstig ut att jag var nära att stanna och bjuda på lite Loka:
         

Ett besök på stugan i Fågelberg blev det: (i bakgrunden skymtas mina blivande jaktmarker)


Det är riktigt vackert inåt landet:


En rolig hunddag, med såväl mental som fysisk träning, så Ville sover gott ikväll.
Avslutades med surströmmingsmiddag hos god vän, alltid lika gott och det var säkert en månad sedan sist. :rolleyes: ;)

Solen har återvänt

Fortfarande kallt och ruggigt, ja till och med jag längtar efter lite värme och då är det illa. :DVille tycker att temperaturen är alldeles lagom


Gälön

... har vi besökt idag.

Tack vare att tomten råkade vara Ekorrarnas paradis begränsades Villes frihet till platsliggning. Det råkade nämligen hända ett litet missöde som började med snyggt stånd 20 cm från ekorre till att upplösas till något som jag inte behöver skriva här, men jag tror de flesta förstår. :rolleyes:

Sådana här kryllade det av


Mamma & Petra i skurartagen:Supermysigt ställe med 3 små stugor, timrad lada och sjöutsikt:


Så går det när man inte kan hejda sig...
Viltspaningsafton

Vi har haft en trevlig kväll, inandandes skogsdoft och vad kan väl kännas bättre än att ha blåbärsris under kängorna? Hundarna har fått röra på sig (med respekt för barnkammartiden!), vi har hört vingslag och sett mängder av spår från klövvilt. Och mitt livs första björnspår har skådats, suddigt i torkad lera, därmed enbart faschinerande och inte det minsta frossframkallande. :love:

Varför trippen blev fyrdubbelt så långvarig än beräknat förtäljer inte riktigt historien.
Det kunde nämligen ha blivit övernattning bland granar och tallar också, om inte en snäll anhörig förbarmade sig och letade reda på oss när vi till sist kommit oss upp på en väg - en okänd väg - och skjutsade mig efter bilen. Oj vad den var många kilometrar bort och åt ett konstigt väderstreck.

Ville Valle sover gott i sin bädd nu...

Så kan det gå! :D ;)


Här växer bomullen


Polarna

Synstånd

Ja inte är det något fel på ståndanlagen inte! Här stramas det upp för det mesta. :D
Ville nöp fast vid en rishög också häromdagen, stod länge och väl för någon form av vittring därunder, men vi kom aldrig fram till vad... I övrigt är det duvor som vi utsätts för mest till vardags, kyrkan är invaderad och det glädjer ju alltid någon. De är dessutom halvtama - ännu bättre. ;)Stånd för "lilla haren":


RSS 2.0