Årets första viltspår

Man känner sig lite udda som kliver upp i gryningen och släpar en blodig älgklöv i skogen, men den känslan delas antagligen av många hundägare. :D

Gjorde det lätt för Ville och drog ett kortare spår på ca 300 meter (fast med min avståndsbedömning kan det förstås ha varit +/- 100 m) och en vinkel, inget bloduppehåll. Liggtid 3 timmar.
Han blev riktigt glad vid synen av linan och selen, och spårade fint med näsan i backen. Vinkeln tog han utan problem också.  :thumbup: :thumbup: :thumbup: 

Fast det går undan i krökarna kan jag lova, jag försöker att inte bromsa för mycket men måste ibland dra tag i linan då han älgar på för fort. Rask promenadtakt är väl okej, spring-för-livet-takt är det inte... ;)

Har även varit på en skogsprommis här i trakterna, plus tränat linförighet. Han måste ju sköta sig på utställningen på söndag. Hans handler alias moster Åsa tog kopplet lite snabbt igår, och det såg jättefint ut. Men träna och nöta behövs alltid.

Så idag får det räcka med aktiviteter, ska försöka samla krafter inför Stockholmsresan som bär av på onsdag, vore helt underbart att hinna städa ordentligt härhemma och ha det klart. *pust*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0