www.skyltmax.se

Har just knåpat ihop en beställning av namnskylt till jobbet.

Ni har väl inte missat detta erbjudande, där alla bloggare bjuds på produkter upp till 115 kr?

Skyltmax hemsida

Gratiserbjudande

Här kan man enkelt beställa sin egendesignade:

dörrskylt
namnskylt

o.s.v.


Bloggtorka

Blir inte många uppdateringar nuförtiden. Men så är det då bloggtorkan slår in.

Ville och jag är i skogen så ofta det går. Nu har en envis förkylning (inte svininfluensan, jag är immun mot den *peppar peppar*) hindrat oss från några längre turer på sistone. Ikväll kureras det för fullt härhemma för att orka med en tur imorgonbitti. Med varma kläder och ett gott humör borde det gå!

Röntgentid för svans/bäcken/rygg beställs på måndag, resultatet får sedan visa vad som händer. Känns en smula nervöst men samtidigt skönt att få det gjort.Apport av liten ripa


Höstens första viltspår

Har fyllt frysen med nya, fräscha älgklövar och idag premiärprovade vi en av dem. Lade ett hyfsat enkelt spår med några vinklar, ett par bloduppehåll och ca 1 dl blod per 150:e meter. Ville gjorde ett fint arbete - fast det går undan i krökarna! Så en liten påminnelse om farten fick han. Väl framme vid spårslutet högg han tag i skanken och bar den stolt, utan att byta grepp, hela vägen till bilen. Vi hade sällskap och jag tror det fanns en viss bytesmedvetenhet inblandat, aldrig något gurgel men han spatserade malligt med svansen som ett spett rakt upp. Eller nja, den är ju böjd längst ut som bekant. ;)

Underbart väder idag med sol och plusgrader!
Hoppas vi får leta igen riktiga sådana här någon gång:


Dags för en update

Till att börja med är Ville mycket bättre efter Rimadylkuren. Jag har efter mycket grubbel hit och dit beslutat mig för att avvakta så länge det går med röntgen och eventuella ingrepp. Kan tillägga att han verkligen inte plågas, i synnerhet inte den här tiden med sporadisk jaktträning under lediga dagar som det innebär när man jobbar. Så nu är målet att försöka komma sig ut de dagar det går, ge Ville en rättvis chans i skogen och kämpa för fågelkontakter tills snön hindrar oss.

Dagens jaktsväng var trevlig i det fina vädret. Ville skötte sig ganska bra, även om det märks att han är lite övertaggad efter vilan. Stora sök och brist på kontakt stundvis. Men det är mest i början, efter ett tag har han sprungit bort värsta galenskapen och samlar sig.
Inte ett liv såg vi därute, däremot lite spår. Rådjur, tjäder och något oidentifierbart som såg ut som runda små hundtassar. (mårdhund eller vilsen hund från grannmarken? :S) Inte så konstigt då snön är så skarp och gör det svårt att smyga.
Ville hade ett snyggt stånd, och jag han få lite puls men förstod att det var tomt då mina smygningsförsök måste ha låtit över hela skogen, och den fågel som legat kvar torde ha varit döv... Skickade på honom, och jag lovar att avancen inte saknar fart på den här hunden. Men tyvärr - det var en tom löpa.

Några bilder bjuder jag på från dagen:

Man kan gräva lite så kommer det fram dricksvatten, har Ville kommit på


Vilken strålande dag det har varit. Klarblå himmel och sol. :love:

Slutligen har ett liv släckts idag. Han har spenderat många timmar ute på dessa marker.

Vila i frid farfar.


Härliga dagar!

Vilken fin tid vi har nu.

Har varit på skogspromenad med Åsa, Zigge och Ville. Grabbarna har busat i sedvanlig ordning, och faktiskt haft en liten dust då Z tyckte att han ägde en pinne. V hurvlade till och sedan var det över lika snabbt. Sådant man får räkna med händer ibland, de är i övrigt vänliga och språksäkra och det finns inga som helst spänningar utan de gillar verkligen varann och leker bra ihop.

Börjar bli sugen på lydnadsträning igen. Nu när mörkret faller på kvällarna kan det vara en rolig aktivitet att satsa på, träningskvällar på Bruks eller egna grupper. Ska spåna lite på det snart.

Ville är betydligt bättre i svansen nu. Det blir snart röntgen och först efter det får vi se vad som händer. Kapa - inte kapa?

Nu fortsätter vi njuta av ledigdagen härhemma i värmen.


Update

Här händer inte så mycket på varken jakt- eller hundfronten just nu.
Var och sköt lite lerduvor igår, 75 skott och jag är ganska nöjd. Fokuserar jag bara rätt så blir det snabba skott och duvan går upp i rök. Nyckeln är träning, och jag ska försöka få in några tillfällen till innan vinterns intågande.

Ville har idag ätit sista Rimadylen på kuren. På måndag bokar vi en röntgentid och först efter det får vi se vad som händer. Antingen amputation eller så inte. Hoppas på det förstnämnda. *håller tummarna*

Jag spenderar helgen på jobbet och det känns riktigt bra efter all ledighet. Har verkligen kopplat av och känner mig riktigt utvilad under dessa fyra veckor. Trist med så många förlorade jaktdagar nu på slutet förstås, men sådant är livet. Bara att tänka positivt. ;)

Trevlig helg allesammans!


RSS 2.0