Filmklipp på grabbarnaSom synes har de hemskt kul ihop!

Det här är i början av promenaden, sista timmen blev Ville plötsligt helt säker på att Zigge var en löptik. :question: Spekulerar i om det kan bero på att Z nyligen blivit kastrerad, vi vet inte riktigt...

Mitt på dagen var det riktigt kanonväder, strålande sol och runt -20.

.

*dubbelpost*


Pointerdrev

Ville har stora talanger där, hoppas han kommer driva hare med samma metodiska skall. :D

Usch less man blir denna kyla. Idag är det inte så farligt, särskilt i skogen var det riktigt härligt. Runt -17 visar kvicksilvret nu. Men det ska sjunka i helgen, till runt 28-29 grader sägs det. :(


Gruppträning i ridhus

Kvällens träning gick riktigt bra! Jag krävde ingenting av Ville förutom vanligt hyfs, och han var riktigt lugn och fin.

Nu är motivationen på topp så nästa gång ska jag avancera och köra riktig lydnad. Ska banne mig se till att träna hemma varje dag fram tills dess. För att få lite struktur bestämmer jag ett fåtal momtent att nöta i en veckas tid, och sedan känna efter hur det ligger till. Det vi kommer lägga krut på till att börja med är:

*Linförighet/fritt följ
*Inkallning - få upp farten!
(jag har en förmåga att dämpa för mycket och då går han ner i släpande skritt...)
*Positioner
*Ögonkontakt/fokus

Nu är 2 par Tegsnäs spända på biltaket så imorgonbitti bär det av ut i snön igen...

Jalla jalla!
... och några bilder från dagen

Nu är skoterspåren hårda och fina att gå efter. Nackdelen just nu är att man drunknar i snön vid ett kliv utanför, så hundarna springer mestadels efter spåret. Ville rör sig som ett jojo framför mig, med undantag för några små avstickare i djupsnön, så det blir inte så mycket styrketräning för hundkroppen direkt. Inga stora pinnar (läs: stockar) hittar han att släpa heller, så efter en stund blir han uttråkad och tycker att vi två ska leka våldsamt istället. :D

Återkommer ikväll med en rapport från gruppträningen. Hade inte tänkt göra så mycket avancerat utan mest se var vi ligger koncentrationsmässigt, och fokusera på kontakt och passivitet med störning.

Bjuder på några suddiga bilder från dagens skogstur. De är oskarpa och hemska men motivet är ju vackert som tur är. ;)

 
Träningslust

Vet inte om det är solen eller vad det beror på, men nu har träningssuget börjat vakna till liv helt plötsligt. Har inte känt ett sådant här driv sedan i somras. Nu längtar jag efter allt som har med träning att göra, har plockat fram massa grejor ur garderoberna såsom apporter, dummies, väskor, klickers, bollar och gud vet allt. Man samlar på sig endel genom åren. :D

Nu längtar vi tills torsdagens ridhusträning, först då får jag veta hur vi ligger till. För vi har inte tränat med andra hundar på massor av månader, ja knappt tränat alls om sanningen ska fram. :blush:

Men nu är det andra bullar, vi ska anmäla oss till lydnadskurs på Brukshundklubben i vår. Höstkurs är uteslutet p.g.a. jakt så våren passar bra. I sommar ska vi träna på rapphöns (50 stycken är beställda!) och då ska stoppet sitta till 110%. Så vi har massa roligheter framför oss nu. :thumbup:

Jag vet att jag både är en dålig bloggerska, plus att det fortfarande snöar härinne, men bara jag får chansen att bjuda min bloggdesignerska på utlovad middag ska jag lägga in en stöt och ta bort tomteluvan också. ;)

Tjing tjong!


Det är nu vi ska använda det som finns mellan öronen, Ville


Liten bildboom från förmiddagsprommisen

Suddiga men ändock Villebilder. :D  Har även filmat ett par snuttar från måsapportering, men vet inte hur man lägger in dem och har inte tid heller p.g.a. kvällsjobb. Men det kommer!


Kalasväder

Herregud vilket fint väder vi fick idag. Molnfri, blå himmel och sol. Och skuggor i snön förstår ni!

Ville har träffat sin polare Zigge efter flera veckors uppehåll. Z har varit lite konvalecent på sistone då han nämligen har förlorat sin manlighet. Men någon leklust hade han inte förlorat, utan grabbarna busade på precis som vanligt. Det är en fröjd att se hur kul dom har ihop, våldsamt med hårda tacklingar och gurglande lekmorrningar. En fördel med våra enorma snömassor är att de landar mjukt under omkullrusningarna. :DVi får inte glömma att stanna upp och njuta nu


Öronsvabb

Ja nu är det dags för öronrensning igen. Det är inte rött eller svullet, så veterinären tänker jag inte ringa än, utan lite hemvård ska provas först. Har hittat en gele med Aloe Vera som är verkar bra. Det är inte så konstigt att det blir såhär, Ville är mer under snön än ovanpå just nu för den bär ju knappt eftersom det mest kallsnöat den här vintern. Och allt den här hunden gör är "mycket och fort" så det är klart att öronen flyger upp och fylls av både vatten och snö när tillfälle ges.
Sedan så skakas det med dunder och brak på huvudet, såpass hårt att det brister något blodkärl längst ut på öronlappen av själva snärten, där blir det alltid lite svullet och går sönder av allt kliande. *suck*
Nu börjar det vara lite bättre, om inte annat kanske tratten åker på någon stund.

Tyvärr jobbas det kväll för min del, annars hade vi slutit upp på ridhusträning. Men har sett till att vara ledig alla torsdagar framöver, så med facit i hand känns det inte så dåligt att hoppa över dagens pass eftersom han ändå kommer kasta sig ner och slabba med öronen titt som tätt vilket tär på koncentrationen.
RSS 2.0