Kvällens kursrapport...

Fy tusan så dåligt det gick idag. Ville var överladdad med energi, hjärnan kokade av alla intryck och hormonerna svallade av explosionen av dofter som han utsätts för. Det skälls och springs och säkert löps med. Att till råga på allt tvingas dras med mig i kopplet gör ju saken till en katastrof. Jag är tråkig, stel, håller andan, rycker i kopplet, stressar, hör ingenting och bara känner en längtan ut i skogen där vi faktiskt har ett samspel som ingen skulle tro som såg oss på Bruks ikväll. Och det är lätt för andra att säga "men var rolig", då Ville är en hund som stressar upp sig 0-100 på en sekund. Han är otroligt svår att motivera lagom utan att flyga i luften. Därför kör jag med att dämpa, dämpa, dämpa. Känns som att jag vill vara som en bestämd militär med pondus, som mascherar fram och får hunden att lyda av skräck ungefär. Fast egentligen inte. Så då blir det någon konstig blandning av alltihop, och vad utstrålar jag med mitt stela kroppspråk i kombination med adrenalin, ständiga rassel i kedjestrypet, osäker gångstil och med fumliga korrigeringar - belöningar genom tappade godisbitar - tjat - tjat - tjat..?
Nä, det är jag som behöver gå på lydnadskurs. Är en så otroligt dålig förebild för min hund ibland att jag skäms. Ingen ska komma och säga att det stämmer, för bevisligen gör det ju det. För hur många har skaffat sin hund en Rapporteringskod A i registret genom ren klantighet? 

Tur man är positiv och tacklar motgångar genom att skratta åt dem, kavla upp ärmarna och tänka att nu kör vi! :D :D :D


Han har det inte alltid så lätt

Kommentarer
Postat av: nils

Har man ett strävhår så får man ta en del motgångar. Jag var ut och cykelrastade min idag och på väg hem så går en kvinna över vägen och in på cykelbanan alldeles framför mig med en hund. Jag trodde hon sett mig men icke och när jag ska passera så vinglar hon över på min sida av cykelvägen med sin hund varefter mitt sträv gör ett utfall så att kopplet far i hennes knäveck. Jag hann släppa kopplet så att hon klarade sig och min hund gjorde inget med den andra jycken heller men det var nära att hon blev ikullriven baklänges. Med vorsteh är det två steg fram och ett tillbaka hela tiden.

2010-05-11 @ 23:24:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0