Årets sista långpromenad

Om några timmar bär det iväg på nyårsfirande, självklart är Ville också bjuden. Skulle aldrig lämna honom ensam på tolvslaget, hur cool och obrydd om ljud han än är.

Meterologerna har utfärdat en klass 3-varning på Stormen som ska dra in över länet. Jo tack, vi känner att den är på G, herregud vad det blåste. Jag körde på dubbla mössor + bomull i örat för att överleva äventyret.

Några bilder:

.


Eländig start på veckan

Har haft öronproblem senaste tiden (jag - inte hunden!) men härdat ut tack vare maxdos Alvedon. Tidigt imorse tog det fart på eländet - trumhinnan sprack. *ajaj*
Besök på VC, penicillin och sjukskrivning blev det. Det var tacken för att man jobbat ihop Storhelgsersättning, nu går det väl jämnt upp med karensdagen. *grrr*
Jag vägrar dock vara hemma mer än imorgon. Onsdagens korta arbetspass ska jag genomföra, om jag så ska komma med ett kilo fetvadd runt högerörat.

Så dagen har spenderats inomhus, med tjock mössa och stundvis varmvattenflaska instoppad därunder. Tillhörande långkalsonger, lurvig tröja och duntofflor. Mitt på dagen plingar det förstås på dörren, som alltid när man inte vill ha besök... Och det var verkligen en överraskning - grannen under (äldre mannen) gav mig en tulpanbukett och önskade gott nytt år! :-O Jag misstänker att han tagit sig en sluring, men det var hursomhelst snällt, haha. :-D

Ville har därmed fått tillbringa dagen härhemma, och stimulerats med bentuggning och rastningsprommisar. Tur att han fått rejält med aktivitet i helgen, då är inte samvetet lika tungt. Imorgon ska jag försöka släpa mig ut till närmaste åkern och låta honom släppa loss, om ingen känner sig manad att låna honom förstås. Det är gratis. :-)

Den här uppsynen skrämmer småbarn:Fullt ös:Dags att intaga kvällsmedicinen.

God kväll!

PS. - Nog för att det blev endel surr igår, men undrar om man kan surra sönder en trumhinna? DS.

Söndag

Ville har fått ett reflexkoppel, och jag lovar - det syns i mörkret!

Dagens bildskörd

Farliga blicken:Plusgrader och öppet vatten i  bäcken:För den vilsne:Skoterbro:Snygg hund:


Morgonpromenad

Full rulle:Ville försöker se farlig ut:

GOD JUL


Uppesittarkväll

Den firas såhär:


Dan före dan före dopparedan

Det är idag om jag inte misstar mig. Julstämningen är det brist på härhemma, när man är inställd på att jobba så blir det som det blir med den saken. Men - som sagt - är man snål så är man!

Ville och jag har tillsammans lyckats få en passion för APPORTERING!
Det funkar - och det är skitroligt!
Tänker låta några dummiesar/apporter åka med i träningsväskan ikväll på gruppträffen, så får vi se om jag tar fram dem eller inte. Det beror på hur pass bra allt annat går, blir det som förra veckan kommer vi backa tillbaka till ruta ett och enbart köra kontakt/linförighet...

Idag ska han få springa av sig ordentligt innan träningen, det tar bort värsta Galenskapen ur hunden om inte annat. Det är faktiskt lite småtaskigt att fara med en understimulerad unghund av denna kaliber och kräva stordåd. :-/

Det snöar nu! *hurra hurra* Ingen är gladare än jag.

Vacker som en dag:


Liten bildbomb

Efter botanisering bland gamla bilder på Ville måste jag klistra in några.

Den ljuva valptiden:Första badet:Stilig unghund:Ville & Brolle:Hundförbud i sängen... *hmmm*Numera ser det ut såhär:


Helgen är räddad

För den spenderas på jobbet. Så även julen! *jippie*
Kan kännas bittert, men tanken på att ett vackert vapenskåp kan pryda hemmet efter löningen känns desto bättre. Skämt å sido, man får väl tapetsera det eller så, det är nämligen tvunget att stå i sovrummet... :-)

Är i en riktig bloggtorkarperiod, dagarna rusar på och ingenting särskilt händer som är värt att skriva om. Vädret är fortfarande skit, snön är borta (nåja nästan i alla fall), världen består av is. Jag är så besviken! Mina härliga skidturer i gnistrande snö, fem minusgrader och solen som tittar fram - det är ingenting annat än en fantasi. *snyft*

Kan förresten berätta att jag & Vilde tränade apportering igår - och det gick SUPERBRA! Fritt apportsök - hämta - lämna - fokus - grepp - precis allt gick totalfint och det var så himla roligt, för oss båda. Tummen upp för min fina hund, han fick faktiskt grisöron igårkväll. (i normala fall är det förbjudet i lägenheten pga att jag tycker lukten är förfärlig, men han fick ligga i badrummet och tugga med öppet fönster, haha)

Trevlig helg!


Gnällinlägg

Vad är det för fel på världen? Det är en vecka till julafton och marken består av is och vatten! :´-(


Gruppträning

Igår tränade vi lydnad i grupp, jättekul men USCH vad dåligt det gick! Det är rent av så jag skäms. :-o
Ville stretade, pep och betedde sig som att han var omringad av löptikar ungefär... En tik i gänget kanske skulle löpa... men det ursäktar inte våran dåliga lydnad. :-/
Nåja, han skärpte sig mot slutet, och det är bara en sak som gäller. Träning, träning, träning! :-)

För övrigt mår han bara bra. Vi har varit slöa med lydnaden senaste veckan, bara lufsat på efter vintervägarna. Det har kommit endel snö nu, plogkarmarna är högre än på många år. *wow*

Har inget mer att förtälja idag så, på återseende!

Kyla

Nu är det kallt. *brrr*

Har en hektisk vecka, och egentligen ingenting att skriva om. Ville motioneras med promenader och sparkturer, den mentala gympan är vi lite slöa med. Men vem vill vara ute och träna lydnad när det är arton minusgrader...
Fredag och lördag var vi duktiga och tränade apportering med riktigt vilt. Det gick hyfsat bra, inte perfekt men jag är rätt nöjd.

Igår for pappa med familj till Indien - hoppas ni får en trevlig resa, skriv/sms:a någon gång. :-)

Det här var världshistoriens tråkigaste blogginlägg.

Tjing!

Ny bloggdesign!

Min arbetskollegas dotter har designat Villes blogg. Visst blev den FIN? :-)

Tack igen, Ida.

/Vicks

Gästinlägg

Hej och Hallå !
Jag petar in ett litet gästinlägg här.

Jag heter Ida Tallhed och har precis satt in en ny bloggdesign till Vickan och Ville, som ni kanske ser? Jag blev riktit nöjd med designen och de tor jag nog att vickan okså blev.

Ha en fantastisk lördag kväll.

Take Care <3

Apportering

Idag har vi tränat flera, uppdelade, pass med riktigt vilt. En-tre övningar per gång beroende på hur det har gått. Är "sådär" nöjd, vi behöver träna och åter träna för att det här ska sitta! *skärpning på torpet*
Minns en svunnen tid, då apportbockar och dummiesar åkte med i byxfickan varje gång vi klev ut genom dörren, fast det bara gällde en femminutersrastning. Han fick hålla, han fick bära, flera gånger per dag - men korta, korta pass på ibland bara 20 sekunder. Och det gav massor.

Ska ta fram ytterligare en pippi ur frysboxen för morgondagen.

Nu är det helg på riktigt, och härhemma blir det hundmotion och hemmamys som gäller. Snön därute är blandad med vatten, vägarna hala som såpa och föret är fruktansvärt. Så några skidhistorier lär det inte bli tal om, till min STORA besvikelse. Vad tänker ni med, vädergudar?

Det var allt vi hade att bjuda på idag.

Trevlig helg!


R.I.P Boris

Sitter och botaniserar bland gamla bilder, och blir riktigt rörd när jag hittar bilder på Boris. Han blev bara fyra och ett halvt år. Världens roligaste hund var han, med stor personlighet.
Han föddes med dåligt immunförsvar, och drogs med öroninflammationer hela livet. När han fick Stafylococker i huden, furunkulos i tassarna och Demodex bestämde jag mig för att låta honom somna in. Sjukdomarna innebar ständig behandling med stark antibiotika och kortison, han hade fullt av bölder i tassarna (ca 10 på varje) varav flera satt under och även sprängde fram mellan tårna, och gjorde det smärtsamt att gå ibland. Han brukade alltid galoppera i full fart när man släppte ut honom på gården, nu skrittade han pga bölderna. :-( Huden var från och till "naggad" av Demodexen.
Hade Boris inte tyckt så illa om att bli behandlad, så hade jag kämpat mycket längre. Men han hatade detta, och tyckte det var så obehagligt att han tillslut gömde sig när jag bara öppnade en skåp någonstans hemma. Gick man in i badrummet kunde han krypa undan, för att han trodde man skulle tvinga in honom där och bada. Furunklarna skulle dagligen tryckas sönder och tvättas med sprit. Han hatade allt det här. Dessutom skulle medicinering innebära lugna perioder, ingen motion alltså. Tanken på att den här hunden inte skulle få sträcka ut sina långa ben i skogen under flera veckor i stöten kändes inte rätt.
Så han somnade in 25/8 -06. Jag och en dåvarande vän for ut i skogen med våra hundar och lät dem springa lösa samma morgon, och jag minns hur jobbigt det var.
Fy tusan, alla djurägare vet hur hemskt det är.
Jag klarade inte av att följa med till veterinärkliniken, utan det tog en nära vän hand om, som känner både mig och kände Boris, det var hans absoluta favoritmänniska.

Slänger förstås in några foton på min fina vän som lärt mig mycket om hundar och efterlämnar fyra års glada minnen.

*020506 †060825/Vickan - sentimental på kvällskvisten

Långhelg

Idag klockan tolv gick man på helgledigt!
Hörde ni ett glädjevrål från Hortlaxhållet var det jag.

Ikväll ska det tinas fåglar från frysen och imorgon apporteras!
Klagoblogg

Vad kan man annat göra än klaga nu, när det R-E-G-N-A-R ute?

Min fina snö sjunker ihop och försvinner.

*gråter högt och ljudligt*


Lydnadsträning

Hemkommen från kvällens gruppträning, kan konstatera att vi har lite att jobba med. Men är ändå nöjd med Ville. Nästa gång ska jag ta täcket ifall det är lika kallt, det blir endel stillastående då man träffas en hel hög hundmänniskor sådär.
Vi sparkade dit & hem, det var härligt. Tyvärr är gångvägarna sandade så det slår gnistor om medarna när vi kommer farandes. :-)
Vi var sju tappra ekipage, av alla möjliga varianter. 1 vorsteh, 2 pointrar, 1 schäfer, 1 ungersk vizla, 1 alaskan malamute och 1 labrador. Kul!
Ville var halvstökig och halvduktig, men det beror till stor del på mig tror jag. Som sagt, jag måste koncentrera mig och ha en färdig plan för vad vi ska göra och var kraven ligger. Men är man vimsig så är man... Är ändå nöjd men honom idag, han är lite pipig och stundvis flamsig, men sköter sig ganska bra överlag.


Annars inte så mycket nytt under solen, haft lite bloggtorka på sistone...

Helgen gick i en rasande fart, med lite arbete och så partaj lördagkväll. Söndagen spenderades mest under filten i soffan, en hel del vatten och ett par Alvedon. Det var det värt. ;-)


Nu blir det vila och mys för trött hund & matte.


Godkväll


RSS 2.0