Dagens lydnadspass

Gruppträning utan grupp blev det - jag & Vilde var all alone därute på parkeringen. Men så blir det ibland, och det spelar ingen roll för träna ska man ju i vilket fall som helst. ;) Enda saknaden är störning av andra hundar + att det är så himla trist att ta alla dessa pauser och inte kunna surra med någon. :D

Vi stannade i 45 minuter, och hann detta:

Kontaktövningar: Trögt till en början men lossnade och gick bättre.

Linförighet: Finfint!

Fritt följ: Han går gärna snett/för långt fram här och jag måste skärpa mig och träna mer på det... Och tänka på att pinna på lite raskt och inte söla ner farten för då blir hans position sämre.

Passivitet: Bra! Inte ett enda pip & gnäll! Men så hade vi ju ingen störning som sagt. ;)

Kamplek: Små, korta kamplekbelöningar. Han är kampglad som tusan, och bara man styr upp det hela tror jag denna belöningsform blir bäst i framtiden. "Tack" = färdiglekt, och även om han blir het några sekunder ibland känns det inte som ett stressmoment, inte det minsta. Vilket är roligt, för social lek/kamp är verkligen någonting han tänder på. :D

Sitter på en järnbalk och livet har väl varit roligare om man säger så: ;)


Kan tillägga att det en minut efter kortet togs flaxade upp en stor kråka (tror jag - som är värdelös på fåglar) med ett välda läte. Ville såg den aldrig pga väggen, men han hörde ljudet och varenda muskel spändes, han satt dock kvar. *duktig hund* :D


Ljuvligt

Skidsäsongen är över kan jag berätta. Nu är snön blöt och porös, det tinar rasande fort - till och med vindarna är varma!

Här skidrade jag i början på veckan:
Ville kommer ihåg var rapphönsen bodde i fjol:Snygg stil: :DKnädjupt på vorstehben är det ännu på vissa ställen: ;)Efter promenaden blev det en till promenad med Åsa & Zigge, bara en liten sväng anpassad till små valpben. Dom sköter sig jättefint, och Ville har mött sin överman i Z som visar sig vara en riktig tuffing... De har fruktansvärt roligt och leker på låg nivå. :DNu ligger hunden utslagen på balkongen, själv ska jag slappa ett tag och sedan röja upp härhemma inför kvällens Robinson-främmande.

Tack & hej


Helgbestyr

Nu är skutan lämnad för denna vecka, ledigheten är här och lika välkommen som alltid. Kan inte förstå hur jag lyckats, eller om det egentligen stämmer, men enligt mig så jobbar jag inte helg förrän 3 0 m a j ! :bigeyes: 
En endaste gång, men har då semester pga SVK-utställningen... Ska för säkerhets skull dubbelkolla, kan knappt tro att det är sant? :D

Ville får en vilodag idag p.g.a. att min hjärna har lika mycket kapacitet som en disktrasa efter denna dagen. Vi ska ta oss en tur till polarna i Trollis och där ska han få riva loss lite galenskap med lille Zigge, det får räknas till både mental och fysisk motion idag. Tala om att vara slö! :blush: ;)

Ska ta tag i det spännande projektet - e-postkursen jag går - och börja med övningarna imorgon. Har skrivit ut varje del och häftat ihop i ordning. Försöker hinna läsa igenom alla artiklar innan träningen startar, dock är det lönlöst att göra det på kvällstid för jag somnar direkt. Imorse vaknade jag med sängen full av papper, lampan tänd och hela kittet.:D
Ord som "baklängeskedjing", "förstärkningsfrekvens", "Jesse James-övningen", "tramp på musmatta", targetstick", "crossoverhundar", stimuluskontroll" och "testfaser" snurrade i skallen så jag har mina aningar om vad drömmarna handlat om... :D

Belöningsformen i början inkluderar godis, något som min hund inte är bortskämd med - han vet knappt vad det är! Så Villes förvåning lär vara stor när den introduceras. Inte vilka godsaker som helst heller, utan riktigt smakfullt och det torkas just nu i ugnen skuret i små-små tärningar:


Är av den åsikten att godisbelöning är vansinnigt opraktiskt, så vi får väl se hur fumligt det blir. Men men, får väl försöka att följa instruktionerna... :)

Tjing tjong!

Välkommen våren!


Nu händer det grejor. Man kan höra snön sjunka!
Fortfarande kalla nätter, så att det tidigt på morgonen går att promenera på skaren, men på eftermiddagen är det skidor som gäller för då har snötäcket blivit för mjukt.

Jag tog skidorna imorse för säkerhets skull, och det är suveränt före. Känns som man svischar fram. Det är däremot inte säkert att det går lika bra till helgen, hoppas på det men man vet aldrig om det ska gå såhär snabbt med vårens intågande.

Träffade S och wachteltiken Porsche i skogen, Ville hittade en lekkamrat och försökte visa sig från sin bästa sida som alltid när det kommer till brudar.Det blev såklart ett besök hos lille Zigge också då vi likaså befann oss i krokarna. Han växer så det knakar! Bilderna som följer visar två hundar med samma gängliga motorik och barnslighet.
2-årig vorsteh + 4 månaders Border collie = samma stil.  :D ;)


Kvällen blir lugn eftersom jag ska vara barnvakt ett par timmar.
Äntligen må jag säga, är moster/faster till massor med ungar och aldrig får man sköta. ;)


Filosofier kring hårda/mjuka metoder

I hundvärlden finns lika många grytor som kockar. Hemskt många är förstå-sig-påare också. Själv försöker jag ju tillhöra den ödmjuka sorten. :D ;)

När det gäller träningsmetoder och filosofier kring detta råder det stort krig i vissa kretsar, mellan "Klickerfolket" och "Korrigerarna" som jag sett att det kallats.
 
Klickertränarna använder sig uteslutande av positiv förstärkning:


Positiv förstärkning innebär att man lägger till en konkret positiv konsekvens av ett beteende, vilket ökar sannolikheten för att en individ ska uppvisa detta beteende igen. "Gör så här, så får du ..."

Exempel:

  • Man ger en godbit åt en hund som har varit "duktig" i någon bemärkelse
  • Man ger en utmärkelse i någon form för ett väl utfört arbete åt en person. 
Korrigeringsmänniskorna (de onda) använder sig uteslutande av negativ förstärkning:

Negativ förstärkning innebär att man en oönskad, aversiv, påföljd försvinner till följd av ett beteende, vilket ökar sannolikheten för att individen ska uppvisa detta beteende igen. "Gör så här, annars..."

Exempel:

  • Barn som frivilligt städar sina rum eftersom de vet att de får stå ut med förälderns tjat annars.
  • En lagkamrat som kommer på lagets alla träningar eftersom han eller hon vet att lagledaren annars kommer att placera denne på bänken. 
*suck*


 I alla fall så är diskussionerna heta och allt tycks vara antingen svart eller vitt. Ena laget lockar hundar med köttbullar, och andra laget använder hårda metoder som kan liknas vid misshandel. Så går diskussionerna...

Jag är öppen för de flesta teorier och försöker plocka godbitarna och bilda mig en egen stil, och är ständigt hungrig på nya saker. Har en salig blandning av litteratur i bokhyllan! Och jag kan nog anse mig ha en ganska jämn relation med min hund, dvs han utsätts inte för olika grejor varje vecka om man säger så, bara för att jag söker ny kunskap hela tiden.

Tycker att var och en har rätt till sin egna uppfattning, om det håller sig inom ramarna för god djurhållning är det mesta acceptabelt. Kan däremot få gallfeber när trångsynta människor slänger ur sig åsikter som de inte har minsta belägg för. Till exempel hur vi "korrigerare" plågar våra hundar. Vilket händer titt som tätt! Oftast finns det inte tillstymmelse till ödmjukhet, utan det är antingen eller. Att 99% av dessa aldrig haft en hund ur annan rasgrupp än nummer 9 tycks inte spela någon roll heller, här generaliseras det hejvilt och det finns ingenting som heter medfödda egenskaper.

Personligen kommer jag aldrig-aldrig tycka att det är okej att kränka, skrämma eller göra illa en hund. Hundar förstår inte våld, de är simpla varelser och har mycket begränsat intellekt. De är "kloka" på sitt sätt, mer eller mindre, men i många fall handlar det om förmänskligande om vi tänker efter.
Men jag kan trots allt - som ägare till en hård och envis hund - stundvis behöva använda mig av korrigeringar för att få saker att fungera. Bara såpass att han hajar till, inget annat. Kan inte föreställa mig hur det skulle se ut om det inte fick finnas tryck på endel kommandon, röstläget eller kroppspråket. Lycka till den som får min vorsteh att stanna på stoppsignalen framför en flaxande fågel, utan tryck på visselsignalen... :D :D

Slutligen så har jag börjat en mailkurs om just Klicker/shaping, för att repetera det jag kan sedan förut och för att lära mig mer. Hittills med fint resultat, men det är bara i starten ännu så vi får se vart det slutar.
Som en frisk fläkt i inlärning och förbättring av lydnadsmoment, kontakt och för skojs skull. Som en del i att "plocka godbitarna". Spännande!

Nu ska Vickan sova, det har varit en lång och strävsam dag och klockan är mycket vilket kan ses på osammanhängande svammel i vissa stycken. Imorgon = ledig dag och den ska användas på bästa vis. Särskilt om finvädret håller i sig. Skidorna är packade, ja.

Natti natti

Lydnadsträning

Ikväll kavlades ärmarna upp, och nu körs det igång med gruppträningen igen för våran del. Vi blev inte så många men det gör ingenting. En kleiner münsterländer, en pointer och en mellanspets (mittelsplitz, mittelspitzel, eine kleine splitzel eller hur var det det hette - ABP?;) ) och så jag & Ville.

Tränade passivitet, lite linförighet och några gå-bakom-övningar utan koppel + lydnadsinkallningar. Är rätt så nöjd faktiskt, ingenting är perfekt men jag tycker Ville skötte sig bra och upplevde honom inte så nervig som förut. Han har mognat sista tiden, och fått ett lugnare sätt överlag. Sedan är det FRAMFÖRALLT min insats som räknas. För om jag bara slappnar av och koncentrerar mig fungerar saker 9 gånger av 10. Men då jag har en förmåga att vimsa omkring och tappa fokus så blir det ibland stökigt bara för det. :rolleyes:

Men - som sagt - är rätt så nöjd med kvällens pass, nästa vecka ska jag försöka ha ett mål och fokusera på det. Det var roligt att träna idag, och framförallt vaknar motivationen till liv!

Förresten är nationella utställningen 17/5 nedlagt för vår del. Har pratat med två personer idag som säger "nog kan du alltid prova anmäla, men det är till 99% lönlöst" och då ids jag inte ägna mer energi på det. Satsar däremot på Internationella hundutställningen i juli. Ska det vara så ska det vara. :D

Känns motigt att jobba imorgon, längtar efter ledighet och särskilt denna ljuvliga tid på året! Men men, det gäller att hushålla med de få semesterdagar man har så det får förbli en fantasi.

Tjing tjong


Morgonstund

Just hemkommen från en ljuvlig morgonpromenad men en duktig hund som inte behöver koppel. Han följer bakom när jag ber honom, och håller fin kontakt när han är lös. :love:

Det är sällan man hinner surfa såhär dags, men då solens strålar når sängen i gryningen går det inte att ligga kvar. Men nu ska jag gå till jobbet och få dagens första kaffetår.

Ha en bra dag!

Här bor tomtarna


Skidtur i Trollskogen

Jag & Skägglös drog iväg till Trollis på en skidtur, alldeles allena och det var underbar temperatur. Annars en blåsig dag, men därute mellan träden är det lä. Snötäcket är perfekt att åka längdskidor på, det håller för hunden att springa också.Se vad det har tinat:Fast det är ett par decimeter kvar...Ville missbedömde ett hopp och kvasade i en lerbäck:Hunden som gillar att bära, inga småpinnar är av intresse utan det ska vara tunga grejor:

Nu är vi anmälda till rasklubbens utställning. SKK:s däremot, där gick tydligen anmälningen ut redan 14/4 (!) så jag blev så arg på mig själv för att inte ha kollat ordentligt. Hade ju planerat att viga helgen 16-17 maj åt detta, för det är som sagt inte min favoritsyssla... har till och med tagit semester. Men men - efter att ha språkat med några människor ser det ut som om det KANSKE går att komma med ändå. *håller tummarna*
Ska betala in avgiften ikväll och ringa några personer imorgon, så får vi se hur det går. :)

Nu kommer solen tillbaka, för en stund sedan regnade det! :question:

Hej svejs!


Lördag!

Gårdagens busväder höll inte i sig så länge, idag strålar det från himlen igen!
Det var dock tillräckligt för att göra min bil till en istapp, så den har fått stå idag och vi har istället rört oss i krokarna för omväxlings skull. Nu har solen nått parkeringen så den är automatiskt framtinad igen. :)
Har haft tusen planer för den här helgen, men en molande huvudvärk har gjort att det känts mer lockande att stanna hemma och pyssla med lite städning och annat, Ville har legat och solat på balkongen flera timmar. Det är inte direkt sommar i luften bara för att solen skiner, visst tinar det men inte i något rasande tempo som när det är varmare... men men - det kommer!

Igår kom flygbiljetterna i brevlådan, och det känns inte längre som en evighet innan Stockholmsresan blir av. Gud så roligt det ska bli! Och med så trevligt sällskap också, jag & A, kan det bli bättre... :thumbup:

Det är endel andra roligheter inplanerade i maj också, Hundutställning 16-17 maj och så en tripp till Källan SPA i Åmliden med arbetslaget. Det förstnämnda ska jag komma ihåg att fixa ikväll, online-anmälan och betalning. Trodde det räckte med medlemskap i rasklubb, men på SKK:s nationella verkar det som om man måste vara medlem där också. Vilket känns aningen bittert, då Svenska kennelklubben inte ger något mer än en halvdan tidningsprenumeration. Nåja det kostar att ligga på topp. Ville känns inte som någon lovande utställningschampion heller, då han saknar skägg, så det här blir kanske de enda utställningarna han släpas med på i sitt liv. ;)


Aprilväder!

Ja det kan man väl kalla det, när det börjar vräksnöa helt plötsligt som ett blixtnedslag. Inte snöar det uppifrån och ned heller - nej snarare snett från sidan. Världen är konstig.

Mig gör det verkligen ingenting - desto mysigare är det inne i värmen en kväll som denna.Nu gör vi helg!

Ja, redan nu börjar helgen, är nu fri fram till måndagmorgon, jippie!  För Ville spelar det ju mindre roll vilken dag det är, men just idag har han faktiskt arbetat. Hela dagen har han varit på jobbet, legat och solat på balkongen när jag varit upptagen och sedan hängt med på eftermiddagens projekt som innebar promenad i friska luften med två av våra damer på avdelningen. Jag och kamraten tog stövlar som tur var, det är ganska lerigt på sina ställen! :)

Frågar man Ville har han nog inte haft sin roligaste dag, tiden på balkongen spenderade han genom att oavbrutet sitta och stirra in genom fönstret med ledsen blick som bara hundar kan ha. Nåja, nu är han mäktigt trött efter dagens bravader med hissåkande, gå i koppel, passivitet, massa människor. Så jag tror vi bägge skippar den mentala aktiviteten ikväll och traskar ut i skogen ikväll och svettas lite istället. ;)


Liten bildbomb

Hade tur och träffade S och pointrarna på morgonpromenaden, till Villes stora förtjusning. :D

Lydnadspass

Glad i hågen spatserade jag ut med träningsväska och hund, och tänkte köra ett pass med linförighet och några apportövningar. Men idag funkade ingenting! Hunden seg och okoncentrerad + jag trött och okoncentrerad. Det kan inte annat än misslyckas. :rolleyes:
En sådan gång är det bättre att packa ihop och ta en promenad istället. Så det gjorde vi!

En jättefin apportering gjordes dock i början, innan störande ljud av mopeder/ungar/duvor/skator/joggare etc kom... Seg fart, men han greppade dummyn perfekt och gjorde en ultimat lämning. *duktig Ville*


Tala om härligt!

Dagen bjuder på sol, blå himmel och takdropp.
Var tvungen att svänga förbi och kolla om Zigge vuxit något de senaste dagarna:Knähunden Ville:Halvlek...

Ett pass kvar imorgon, sedan börjar påskledigheten a´ en dag, och suktan efter min egna hagelbössa när det stora lönekuvertet anländer. :D

På hundfronten blir det bara fysiskt arbete dessa dagar, ty hjärnkapaciteten är inte tillräckligt fin för att orka med saker som t.ex. lydnadsträning. Och då är det lika bra att låta bli, för både min och Villes skull. Hans tassar ser okej ut nu, så vi ska strax ta bilen till Trollis och göra av med lite energi. Eller rättare sagt - Ville gör av med energi och jag samlar den i form av insupning av skogens dofter, lugn och ro och glädjen av att umgås med hunden.

Så några minuters slösurfande - sen är det jag, Helosantuben och den här suddiga figuren:


Storkovan

... skall här tjänas i helgen (nåja några kronors OB i alla fall. ;)) , enda lediga dagen är imorgon och då är det njutning på schemat. Får se om jag kan låna ut några kängor eller så till Ville så vi kan strapatsa i skogen en stund, eller åtminstone smörja några centimeter Jagalätt under fossingarna. I värsta fall kedjas han fast i koppel och får hänga med ut i gå-tempo.

Till alla er som är lediga:


Tassvila & duvapport

Idag får hundtassarna vila från spring.Har alltså inte gjort många knop idag, bara små rastningsrundor i koppel. 

Fick däremot in en spontan och jättenyttig apportövning med varm fågel!
Telefonen ringde på kvällskvisten och jag meddelades att en nyskjuten duva fanns att hämta några hundra meter härifrån. :O Kopplade Ville, hoppade i skorna och sprang dit på momangen. Och väl framme på "skottplatsen" stramar han upp i stånd för vittringen. *haha* Han blev rätt så het så jag dämpade ner nerverna litegrann innan han fick apportera pippin hem. Vilket gick bra, lite hård i munnen kanske han var (himla svårt att se exakt i mörkret) och jag fick lägga extra tryck på loss-kommandot för att han skulle släppa. Men det var en helt okej apportering. :thumbup: 

Morgonstund

Idag var vi uppe med tuppen, och befann oss ute i skogen brådare än vanligt. Har ett ovanligt tidigt kvällspass, så det gäller att vakna i tid för att hinna med alla göromål! (läs: göra en vorsteh nöjd) ;)

Vädret är grått och trist, ser dock ut att ljusna litegrann nu så det kanske blir bättre.

Ville har problem med tassarna just nu, han brukar inte ha det annars - något blodstänk i snön har man ju sett men inte såhär mycket - så jag antar att det beror på det vassa underlaget. Tycker det ser mjukt ut, men det är nog hårdare än jag tror?
Har vänt honom upp och ner och verkligen synat varenda millimeter på honom, och det är precis under klorna som problemet sitter på alla fyra benen... Han är absolut inte halt eller så, är bara rädd att det förvärras... Jaja ska prata med lite folk om detta då jag inte vet vad man gör åt saken. Våren är ju på G så snart är det barmark under våra fötter och mer hundvänligt. :)

Lyssnar på korpen:Raj-raj med hittad plastburk:
Slänger in en bild från gårdagen också, då lilla Wilma döptes:
Slö lördag

Ja den här helgen händer det inte så mycket, njuter för fullt av ledigheten och eftersom solen håller sig borta och allt är ganska grått och trist, känns det inte som något måste att vara ute hela tiden.;)

Jag & Ville har varit ute på en skidtur, längdskidorna den här gången. Hade mina farhågor om att det skulle gå dåligt och kladda massa snö därunder med tanke på den varma temperaturen... Döm om min förvåning när det gick som smort! :O
Hade man haft bättre balans skulle det ha kunnat bli en fartfylld tur. Men jag tar det lite försiktigt såhär i början, vill ju ha armar och ben i behåll.:D
Slog en sedvanlig vurpa och hamnade i värsta djupsnön som vanligt. Ville har slutat bry sig när jag ramlar, i början kom han alltid för att kolla vad jag pysslade med - numera vänder han sig möjligtvis om men verkar tänka "jaha är det dags igen". :D Själv försöker jag febrilt ta mig upp ifall det dyker upp en skoter...:blush: ;)
Vi var inte ute så länge idag, ca 50 minuter bara, med tanke på att han fick pulsa så pass mycket igår. Och så började tassarna blöda mer än vanligt. *ajaj* I normala fall ser man något stänk här och där, nu var det vartannat steg i slutet. Beror nog på att det inte riktigt läkt ihop från igår, och så revs det upp.

Den här guldklimpen får sig såklart ett besök när vi är på språng, ett par gånger i veckan blir det oftast. Zigge är nu 14 veckor, och en hund helt i min smak. Mycket motor, mycket kamplust, charmig, orädd och framförallt superdupersocial. :love:  :)Ikväll är det Robinson och efter det en jättebra film som heter Vid din sida. Perfekt för en slö lördagskväll. Som köpes.:D


Dagens äventyr

Vi begav oss ut imorse, som befarat var det ingen vårkänning direkt utan snarare snöoväder. Här har det inte kommit mer än kanske en centimeter, desto mer i Svallfors. :)
Så det blev ingen heldag, men ett par timmars skidtur och hunden är ganska nöjd eftersom han får pulsa en hel del. På själva "vägen" (smal skogsväg in på själva jaktmarken, aldrig plogad) har det körts skoter, så där var det viss bärighet... Men är man vorsteh vill man inte springa där, utan man provar gång på gång att avvika ner i skogen och det innebär en meters (!) snödjup. Så Ville verkar nöjd med dagens motionspass. ;)
Pappa hängde också med, kul!
Vi såg ett gäng orrar och en hare idag, inte så mycket spår eftersom snön skymde allt.

Tur att man slipper sitta på älgpasset idag:Här bor järparna på hösten, Ville minns!Bakvarnen upplevdes vara nergrävd i snön, det är som sagt kring en meter... Ville bidrar till vedeldningen:Det bästa man har sätter man på bordet? ;PEn härlig tur som vi absolut måste göra om, kanske när snön har sjunkit ihop litegrann och bär bättre, så det går att ta sig fram bättre.

Nästa gång följer du med a-b-p. ;P ;)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Idag kom det något roligt i brevlådan, ett jakttäcke som Ville fått av en snäll själ på Jaktsnack.:) Precis ett sådant har jag varit ute efter, men inget i butikerna har passat, de har varit på tok för små allaihop. :S Det här är stl 5, vet inte om vi provat mindre storlekar förr kanske (fast alla har sagt "vi har inga större"), där har dragkedjan inte gått att dra igen över ryggen... Men det här passade perfekt, med lite renovering kommer det bli toppen! :DLeeedig

Det här ser väl ganska lovande ut för en tur i Storskogen:

Varsel for Svallfors fredag 03.04.2009

Morgen kl 6 - kl 12

 

-3°

 

Snø. Svak vind, 3,1 m/s fra øst. 1 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

 

-3°

 

Skyet. Svak vind, 3,1 m/s fra øst-nordøst. 0,3 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

 

-3°

 

Delvis skyet. Svak vind, 2,1 m/s fra øst. 0 mm nedbør.

Visst, ingen sol i sikte, och några snöflingor kanske kommer dinglandes, men viktigast av allt är en skälig temperatur och inga stora nederbördsmängder. ;)


Vårdhunden

Idag har vårsolen varit framme, i kombination med varma grader så har man ju längtat ut hela dagen. Men det slog sig så bra att vi kände oss överbefolkade på jobbet, och tog därför en prommis med ett par boenden. Ville fick hänga med i koppel, först på visit hos Djungelmaggan och sedan runt kvarteren häromkring. Efteråt fick han följa med och ligga och vänta medan jag arbetade klart. Han är verkligen lättsam att ha med sig, knäpptyst och jättesnäll. Det kan man inte tro om Ville, men i rätt sammanhang och om folk bara låter bli att hälsa hejvilt på honom, går det skitfint!
Han fick sig en och annan blodpudding under sin väntan. ;P

Under våran Stockholmsresa i maj ska vi besöka ett äldreboende där det jobbar 7 stycken vårdhundar. Ska bli intressant att se hur det fungerar rent praktiskt. :)

Har inte så mycket att berätta om idag. Dagen till trots har jag inte varit med om ett enda aprilskämt, morgontidningens bluffnyhet genomskådade man ju på direkten...;)

Planerar en utflykt på min lediga fredag (jobbade in den i måndags, så det blir tredagarsledigt igen!) och det innebär att fara till Svallforsmarken och skidra. Stoppa Tegsnäs på taket, hunden därbak och en ryggsäck med kaffe/smörgåsar och så kameran såklart. Bege oss ut tidigt på morgonkvisten och bara njuta av naturen, kolla efter spår och kanske se något vilt. Ska genast kika på yr.no och se vad det blir för väderlek. Min far, som för övrigt kanske ville hänga med, sa att det nog ska snöa... hoppas det inte stämmer då blir jag -> :(.

Fridens liljor

RSS 2.0