Gott nytt år!

Imorgon bär det iväg ut i ödeskogen - Ville, jag och trevligt sällskap. Utan el och vatten ska vi spendera dagarna med att skidra, skjuta någon tjädertupp, köra skoter, elda i kaminen, läsa böcker... ja helt enkelt ha skitmysigt. Håll tummarna att det blir varmare än -30. Det är det enda jag begär. Sedan om himlen kan bjuda på lite sol på dagen och stjärnklart på natten är jag världens lyckligaste. Även om det är bagateller i sammanhanget...

GOTT NYTT ÅR ALLA!
Till er alla

Jag är helt värdelös på att skicka julkort, inte ens hälsningar via mail och sms kommer jag orka engagera mig i. Här ska jobbas och tjänas pengar istället. Nästa år blir det andra bullar, då ska minsann julen tas tillvara på ordentligt. :love:

Så, från oss:

GOD JUL!


Fågelkontakt

Vaknade i ottan och blev så glad att det faktiskt kommit lite snö!
Traskade upp i skogen och hade kunnat vara ute hur länge som helst känns det som. Ville sökte intensivt, och jag kom på mig själv att följa honom utan att tänka på var jag gick, hittar inte så bra här i trakterna men det är ju tryggt att man lämnar spår efter sig. :D
Något, som jag inte hann se, flaxade iväg på stora vingar en bit in i tätriset. V höll sig nära mig just då så det var inte han som stötte. Gav honom inte en chans att rusa efter, utan satte tryck på visselpipan snabbt. För vid vårat senaste jakttillfälle bjöd han på tidernas eftergång nämligen... Och det gick bra idag. :thumbup:

Ville har av någon konstig anledning blivit betydligt mjukare att träna med. Måste vara åldern? Han är sent utvecklad i allt, så det här är nog en mognadsfas tror jag.
Saker som jag fått traggla med dagligen sker nu automatiskt. Han ifrågasätter nästan ingenting numera. Och jag börjar bli bekväm med situationen att han en lydig hund, så hoppas det fortsätter. *peppar peppar* :D (hoppas han inte är sjuk, haha)

Nu tinar vi upp och sedan barkar det iväg mot arbeitet för ett kvällspass.


Köld

Nu är vintern här, runt -23 mäter temperaturen idag och man gör bara det nödvändigaste utomhus. Idag blir det en vilodag från allt vad aktivitet heter för Ville, jag ska iväg och jobba ett par timmar strax (projekt, inarbetade timmar så det blir kortdag :D) så det är biabädd och tuggben som gäller. Hoppas helgen bjuder på något mildare väder. Har redan invigt skidorna, optimist som jag är! Men nog önskas mer snö, det här lilla räcker inte långt.
Har inte så mycket att skriva om annars, men spännande saker piffar upp vardagen just nu och det är aldrig fel. Bäst att slänga sig i duschen och sedan jobbelijobb.

Ha det bra i kylan alla!


Ville valp

Vem kunde motstå en sådan här goding? :love:


Klart & fint

Äntligen skingras molnen och vi får lite finväder. Till och med solen har visat sig.
Rävintroduktionen gick ungefär som väntat. Ville stegade fram med stort intresse, naggade i pälsen, drog i den och kommer garanterat bära den utan mankemang när dagen är här. :thumbup:
I övrigt händer inte så jättemycket i helgen, tjollrat i skogen med bästa kamraterna och tränat lite underhållslydnad. Imorgon blir det rävsvansapportering... Små och spännande ljuspunkter i denna gråa tid förekommer också ibland som håller ångan uppe i mörkret.
Sådär nu är bloggen uppdaterad, ni som klagat kan väl vara nöjda en stund åtminstone. Även en storbloggerska som jag måste ju få ha skrivkramp! ;) :DTrevlig helg alla!

HD-röntgen eller inte?

Funderar så det knakar kring detta med att ta nya plåtar på Villes höfter. Han är ju röntgad med C/C, utan några tillägg som pålagringar eller slappa leder. Jag vet att det inte är någon katastrof om han hålls smärt och i bra kondition. Men det räcker med att skrapa lite på ytan i avläsningsdjungeln a´la´SKK för att bli sugen på att göra om proceduren. Gäller bara att pluslistan dominerar minuslistan på om det är värt det...

+
- nyfikenheten
- chans för bättre status
- skulle vara oerhört skönt bara vetskapen, OM det mot all förmodan visar sig vara t.ex. B/B
- avelsmässigt för t.ex. uppfödaren
- min motivation att gå jaktprov i framtiden ökar

-
- tänk om resultatet blir sämre!
- endel anser det vara "fusk" (vilket jag inte riktigt kan förstå?) :S
Sedan kan jag inte riktigt förstå varför antalet röntgade hundar är så få. En blick på Hunddata visar att jättemånga struntar i det. Det är ju viktigt för både avelsutvärderingen och ens egen vetskap att få det på papper, särskilt om det gäller en belastad ras.

Jaja, bara fortsätta fundera och det lutar väl åt att min nyfikenhet tar överhand här efter jul. Vi får se!

Idag på väg hem från jobbet vid lunchtid upptäcker jag att jag varit alldeles för optimistisk kring skidåkandet.:blush: Såg hur blåbärsriset stack upp ur snön, och inser att det knappast går så bra att skidra än. Inte i skogen åtminstone. Får hoppas på lite mer nederbörd först. :D


Vinterlandskap

Jag hade fel. Det snöade mer och blev kallgrader. Så nu ser världen ut som ett vykort!
Ville och jag ska premiärträna lite drag ikväll, återkommer kring hur det har gått om jag tar mig levande ur detta. Blir det tyst, kom med blommor till PÄS. ;)Uppdate senare:

Mjukstartade med ett par kilometers promenad med dragpulka packad med tyngder. Ville förstod fort att han "får" dra. Tordes inte ställa mig på skidorna idag, det tar vi imorgon...

Snögnäll

Äntligen dalade det ner stora lapphandskar från himmelen imorse. Mitt på dagen var det vitt överallt och det nästan vräkte ner för en stund. Men nu verkar det bli varmgrader igen och allt försvinner väl. :(


Vill ha snö på grankvistarna!RSS 2.0