Stadga & stopp

Med hjälp av kompisen S, en gräsmatta full av dofter, bebodda hundgårdar, pointerbrudar, tjädervingar, hemmagjord "kanin" och en pigg Ville arrangerades dagens träning, i ämnet stadga och stopp.

Resultatet: Inte alldeles perfekt men himla bra! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Är verkligen nöjd med ett par perfekt klaffade övningar. Ville gjorde bra ifrån sig, och fortsätter vi att hålla i det här lika vältajmat som idag, bådar det mycket gott inför höstens bravader. Nu gäller det att hålla i träningen och nöta-nöta-nöta.

Ville är en härlig individ, med stor vilja att vara till lags. Konsekvens och tydlighet är hemligheten.


Lite skäggväxt på det här, Ville... ;) :D

Hetta

Inte gav vi oss iväg på någon Kyrkmarknad idag, energin läggs istället på att överleva i den otroliga värmen... Ville har druckit otaliga litrar vatten, och fått sin mentala/sociala träning i form av kalas i trädgård med småbarn, fotbollsspelare och annat löst folk. :D ;)

Han dribblar bollen riktigt bra, kanske ska spinna vidare så kan han spela Summer games 2010?


Gryning

Halv fem imorse steg vi upp och gick ut, till och med Ville undrade om jag var riktigt klok. Gatorna är oftast ganska öde vid den tiden, fast idag mötte vi faktiskt en man därute. På väg hem från festen av gångstilen att döma. :rolleyes: :D

Har hunnit med enmassa nyttigt under morgontimmarna, såsom tvätt och städ, och nu väntas det bara på att grannarna vaknar så det går att stampa igång dammsugaren.
Dagen är inte annars så planerad, utom ett besök på Kyrkmarknaden och så matbjudning i krokarna med familj & släkt med anledning av ett studentfirande.

Det är inte precis något hundväder med tanke på värmen, men Ville ska i alla fall få social träning i form av att hänga med hela dagen. Är egentligen emot att släpa med hunden på marknader och liknande, vill ofta hurvla upp ägarna som drar omkring på sinan husdjur i trängseln - särskilt när det är varmt och höga ljudnivåer... Men i det här fallet handlar det enbart om träning, för det behövs inför utställningar och liknande. Får ta med ordentligt med vatten och sedan behöver vi inte ge oss in i värsta gröten heller. ;)


Bildbomb

Nu har sommaren kommit kan man säga, det är skuggan som gäller för de fyrbenta.
Ville har först badat i älven med Strumpan (får man skjuta måsar som återigen försöker dränka min hund, dock förgäves den här gången? :mad: ) och sedan fått utlopp för sitt barnasinne med Zigge. Dessa två killar har så himla roligt ihop, men det blev varmt för de lade sig frivilligt under ett träd och vilade titt som tätt.

Har lagt ett spår som vi ska gå ikväll, då det blivit lite svalare...

Såhär ser man arg ut på låtsasJaktbart vilt under altan (=katter)


Äntligen lite ledigt

Morgondagen är väldigt välkommen kan jag tala om. Gillar mitt jobb men är just nu ovanligt utmattad och behöver en paus. Har som vanligt planerat in åtminstone halva dagen, såsom förrådsstädning och soptippsbesök på morgonen (S & släpet anländer 8:00) plus endel på hundfronten. Ska även storstäda och mäta gardinlängder från ett tyg jag köpt idag osv... Men - när allt är färdigt och viltspåret ligger och ruvar - då ska här badas badkar och vilas i flera timmar. Längtar efter det, och då fattas egentligen bara någon som serverar kalla paraplydrinkar där bland skummet så är livet perfekt. :D ;)

Idag har jag kompat och gått hem tidigare, hunnit med en cykeltur med Skägglös (springern har inte kommit :( ) samt tagit tag i något vi inte lagt krut på senaste veckorna... Linförigheten!
Klickern åkte fram, och vips förbättras momentet avsevärt, med ögonkontakt och hela kittet. Ska nu banne mig träna på detta 10 minuter per dag framöver.

Viltspår imorgon. Samma princip som sist, inget slit-och-släng utan jag korrigerar farten. Ingen ska behöva riskera att ramla ihjäl sig därbak i linan för att han väljer att älga fram som en dåre. Får se om man minns senaste tillfället, hyser inga förhoppningar om det utan vore mycket förvånande om så var fallet. :D Bara att traggla på!

Vädret är mysigt, sommarvarmt ikväll och den tunga luften har blivit lite bättre. Mitt på dagen bjöd himlen på ett skådespel av blixtar och dunder, det sägs att den riktigt värmen kommer nu och det får vi väl hoppas.


Åter till verkligheten

Helgens vakande tog slut idag på eftermiddagen, 16:20 närmare bestämt. Det har varit fina och jobbiga dagar på samma gång... Mormor är nu i himlen och vi är många som känner lättnad över att hon äntligen slipper plågorna, men saknaden är stor också och sorgen är någonting man aldrig kommer ifrån. :( :love:Kvällssol i förrgår


Vilde Ville, han gör galoppiruetter i kopplet och tycker att vi ska fara ut och hitta på någonting snart. Tre i princip händelselösa dagar i rad hör inte till vanligheten. Själv är jag vansinnigt sugen på att bege mig ut, men orken tryter och jag orkar helt enkelt inte idag utan det dåliga samvetet får stå tillbaka. Imorgon är krafterna tillbaka! Då har vi projekt utomhus efter lunch, och V ska få följa med och få det mentala träningspass som det innebär. :)

Har suttit och tänkt igenom vad vi behöver träna på, hur det ska läggas upp och genomföras praktiskt. Jakten närmar sig och det är många saker som måste tas tag i NU.
Därför funderar jag på att göra en sorts planering redan nu, om det skulle råkas bli en ändring är det inte hela världen ;) men då har vi åtminstone ett mål... Blir väldigt lätt spontant alltihop, och samma-samma-samma. :rolleyes:

V har förresten hängt med till "vakandet", legat på balkongen och fått miljöombyte.
En nyttig träning fick vi in, i form av lång och gänglig spiraltrappa som vi flängde upp och nedför ett antal gånger under dagens lopp. Han tvekade bara en gång - och det var på nervägen. Håligheterna på sidan om trappstegen skrämde säkert mest, Ville tvärstannade och vägrade gå. Jag gick upp, rundade honom och började nerstigningen på nytt utan ett ord, och han följde fint efter. Inget ömkande - bara pang på - och han följde duktigt. Bra gjort, för trappan är verkligen hemsk, och betänk att hundar ser dåligt... Riktigt fint skötte han sig.

Dags för refrängen...


Ville Valle

Just nu får han inte mycket stimulans, ja ingen alls rättare sagt, stackarn.
Det konstiga är att han - som ändå är en högtempad och stingslig individ - inte verkar bry sig så länge det handlar om passivitet. Utomhus är det en annan femma, då märks överskottsenergin mer... Men inne skulle han aldrig röra så mycket som en pryl, har aldrig gjort det. Har man haft en som tuggade inredning är detta rena himmelriket. :love:
Ville har aldrig verkat ha någon särskild separationsångest heller vilket är skönt.

Anledningen till stiltjen är att en anhörig är dålig, och vi sitter vak jag och Å, övriga är bortresta eller upptagna. Är bara hemma och fräschar upp mig nu med dusch och klädbyte, och fördriver tiden medan en tvättmaskin snurrar, det bär av tillbaka alldeles strax...

Midsommardagen bjuder på kalasväder, hoppas det håller i sig för alla ni som är lediga! ;)


Kompledigt i sommarvärmen

Redan imorse sken solen, och hade det inte blåst hade dagen varit riktigt varm. Fast frågar ni mig tycker jag inte riktigt om den där stekheta värmen, är mer av en höstmänniska faktiskt. Även om sommaren är ljuvlig. Är det bara vanligt sol-och-fågelkvitter njuter jag och särskilt av sommarkvällar som är mina favoriter. :D

Jag och Ville gör inte så många knop just för tillfället, vi var ut på förmiddagen så han fick springa av sig lite energi. Nu ligger han utfläkt på balkongen. De ansträngande hundaktiviteterna får man förlägga till kvällen idag, fastän det är bra att vänja sig vid värmen också för det tror jag är litegrann en träningssak också.;)

Hastigt och lustigt har jag fått två privatlektioner i hagelskytte. Det gick bra och jag är så glad!
M
såg några fel och brister, och korrigerade jag dessa gick det som smort. Träffade inte alla duvor ändå, men har inte det minsta ont och nog kommer träffarna med träning! (alltså jag bommar ju inte alla...)
Har lätt att hamna i ett virr-tillstånd då det ska skjutas. Fastän jag tänker "inte blunda" så blundar jag likafullt med högerögat då avtryckaren trycks ner. Det kom som en stor överraskning, jag förnekade det länge och väl envis som jag är. :D ;)
Summan av kardemumman - det finns hopp och nu återstår träning-träning-träning!

Imorse tog jag chansen och ringde jobbet, frågade om jag kunde ta några komptimmar idag och det passade bra. *jippie*
Man samlar på sig tid som aldrig går att tas ut. Inte får man ta allt i pengar heller. Så det passade utmärkt, nu är jag ledig fram tills 16:15 - härligt! :DNy vecka

Så var det måndag igen, en ledig sådan efter jobbarhelgen, alltid lika skönt. Fast alltid går den så fort. Klev upp före tuppen och lade viltspår, for sedan hem och kröp ner i sängen igen - hurtigare än så var jag inte idag. ;)

Ville har haft en bra hunddag, med både ordentlig motion och mental stimulering i form av viltspår och grupplydnad.
Det sistnämnda bestod i och för sig "bara" av en timmes ligga-stilla-och-vara-tyst  vilket gick sisådär. Min ork och lust för att vara pedagogisk och alert tröt litegrann ärligt talat, efter en hektisk dag och till råga på allt surströmmingsmiddag hos Mona. :blush: ;)
Spåret däremot, det gick fint. Provade korrigera farten, vilket var framgångsrikt. Har hittat en metod som fungerar, nu gäller det att traggla vidare tills det sitter. Provanmälan börjar närma sig sakta men säkert...

Vädret är konstigt, ömsom sol och ömsom regnskurar.
Luften är tung och myggen är rabiata som aldrig förr. Eller så glömmer man från år till år. ;)
Det positiva i kråksången är att mycket mygg betyder många fåglar. :D

Nu vilar vi inne i värmen resten av kvällen...


Älgskankar ska dö tycker Ville


Sjödramatik!

Det här inlägget skapas mest för mina vänner från Trollbäckens sjöräddning AB. ;p ;) :D

Jag och Å  träffades ikväll för att gå en sväng med Ville & Zigge, alltid roligare att gå två och så har de ju så himla roligt ihop... Sagt och gjort, grabbarna lekte och härjade och vi gick en promenad. Bägge hundarna är vattentokiga, så vartenda dike plaskades i, de blev med andra ord täckta med lera och vi kom därför på den briljanta idén att gå ner och låta dom doppa sig i älven.

Slog två flugor i en smäll och schamponerade Ville, kändes fiffigt då de likaså skulle bada och tanken att ta hem honom doftandes surträsk kändes inte så kul... Sagt och gjort, han gnuggades in ordentligt och sedan skickade jag ut honom i älven. Det var då en MÅS dök upp framför näsan - och Ville satte efter fågeln som en galning. :bigeyes:
Naturligtvis hade jag - för en gångs skull - glömt visselpipan hemma. :mad:
Att få stopp på honom med skrikande tjejröst är inte att tänka på, dumt jag vet men så är det... (vet inte om han hade stannat på pipan heller, men chansen är betydligt större!)

Trodde i min enfald att måsen skulle flyga sin kos när Ville kom plaskandes, men icke. Den tyckte det var roligt att jäklas med hunden tydligen, för den landade och lät Ville komma så nära som ca 2 meter innan den seglade en bit - samma visa hela tiden... Längre och längre bar det ut, Ville hörde oss inte överhuvudtaget utan simmade helt blockerad efter fågeln. Till sist var han så långt ut i vattnet att han bara syntes som en liten prick. :bigeyes: Då började det kännas obehagligt. Han har nämligen en förmåga att tappa bort sig, både i skogen och i vattnet, och hamnar han för långt från mig händer det att han får panik och börjar irra runt. (ett tag sedan det hände nu dock) Jag blev riktig rädd att det skulle hända därute, tänk om han skulle få kramp i det kalla vattnet osv...

Åsa sprang hem och hämtade sin visselpipa så att vi skulle kunna göra oss hörda, utifall att han tappat bort oss, vi syntes bara som två prickar på stranden - om vi ens syntes för all vegetation...
Jag stod kvar och släppte honom inte med blicken. Ringde S och bad henne komma ner också, vilket hon gjorde med både visselpipa och hund för att det skulle "röras och höras". Under tiden sparkade jag av mig skorna och klampade ut i kallvattnet, mot den lilla figuren som jag antog var Ville. Ropade och viftade med armarna hela tiden. Såg hur han plaskade till med jämna mellanrum, och blev riktigt rädd att han höll på att drunkna. :bigeyes:
Nu var det 3-4 måsar som cirkulerade kring honom...

Efter en stund kom Å & S och vi visslade/skrek allihop, jag tyckte mig se att figuren därute bland vågorna kom närmare och det gjorde den. Han kom i land till slut, med tungan hängandes och fortfarande något blockerad av fåglarna. Lät sig kallas in och sedan var det inget mer med det. Jag kände såklart en stor lättnad, trodde ärligt talat för en sekund att han skulle drunkna. :(

Nu var bara problemet hur jag skulle ta mig i land. Det finns nämligen en metersbred och djup fåra som måste passeras. Hur jag tog mig ut är det ingen som vet, förmodligen hoppade jag över den i panik. :S
Min största fobi här i livet är sjöbottnar, lera och djupt vatten! :bigeyes:
Det var där Mrs Sjöräddning kom in i bilden, Å med familj har passande nog en trampbåt förankrad i närheten. Så det blev till att hala ut den till mig, vänta tills jag klättrat ombord, och fiska in mig med repet. Vilket gick alldeles smärtfritt, vi fick oss ett gott skratt och scenen förevigades på bild också. :D ;)

Slutet gott allting gott, Ville lever och jag är glad över det. :love:
Han fick ett rejält simpass ikväll, och lär sova gott. Extra skärpta dressyrpass väntar. :D

Tack till Å & S! :love:


(nej, räddningsaktionen skall ej publiceras på bild)

Björn som jagar älg

Fick en länk av min vän abp, och visst måste det vara en mäktig upplevelse att få skåda det här? :O


KLICKA HÄR


Naturen lagar är inte speciellt skonsamma alltid.


Nu ska här samlas energi till helgen, som dock inleder mjukt med en kort kväll 16-21. :)
Har ju som vanligt stigit upp i ottan för att ge hunden sitt. Cykla gjorde vi igårkväll, idag tog vi en tripp till en skog i närheten som inte besökts på hur länge som helst, och strövade. Försiktighet råder p.g.a. diverse djurungar som börjar ha kommit till världen.

Ska svänga förbi hundshopen också, det börjar tryta i fodertunnan nu igen, och se om de har någon Springer hemma. Sägs vara en fiffig sak att fästa på cykeln, för visst är det lite med andan i halsen som jag trampar fram efter vägarna. :D

Trevlig helg!Viltspår på programmet

Spåret lades spontant utan snitslar, hittade inte mina och tror att de antingen är glömda någonstans eller ligger på ett konstigt ställe härhemma. Ödslade inte många minuter på att leta heller, utan tänkte att det får gå ändå. Fördelen med ett omärkt spår är att jag inte behöver grubbla om hunden jobbar rätt eller inte. Styr gör jag aldrig, men omedvetet blir det lätt att man tänker på det under tiden hunden har näsan i backen, "vänta nu går han inte lite fel nu", fast oftast är det jag själv som svamlar - syns inte snitseln till tror jag att vi är fel fast en sekund senare är vi ändå rätt. :D
Nu traskade jag på, helt oplanerat, dit jag kände för att gå helt enkelt. Började i nederkanten av ett kalhygge, gick genom en ungskog med björk, passerade ett dike, genom skogen och lingonriset, över ännu ett dike fyllt av lera, ut på en äng och snirklade ut via ett skogsbryn till ytterligare en äng och slutligen några meter efter åkerskanten fästes älgklöven i ett träd.
(har varit med om att den försvunnit nämligen, inte roligt och därför sitter den fast i rep numera)

Ville var taggad som tusan, pep och gnällde då han visste vad som var på gång, och fick därmed ligga och dämpa ner stressen en stund innan han fick göra det roliga. Han blev lugn och tyst efter några minuter som tur var...
Spåret gick alldeles utmärkt, fort går det som vanligt och jag är en smula osäker på om det går för fort rent provmässigt. :S
Är annars nöjd, väl framme vid slutet greppar han tag i skanken och vill gärna bära den därifrån, glad och stolt. :cool: :D

Kaffe & surr hos S i Trollis också, vi tillverkade nya snitslar åt mig som blev kalasfina, dom ska inte slarvas bort. *lovar* ;)Tvättstugan är bokad och badkaret håller på att fyllas, så lite hemmamys väntar innan kvällen då vi ska ta sex kilometers cykling...


Grå onsdag

Idag förvandlades plötsligt mitt femtimmarspass till ett tolvtimmarspass. :tired:
Det som hägrat under eftermiddagen har varit att ta hand om ett studiebesök, och efter det gjorde vi klar projektutvärderingen. Eller nästan klar. Då vi noggrant valt ut bilder, klippt och klistrat på tre A4, samt dragit ut dem så fint råkade jag läsa att det skall lämnas in mailvägen. :bigeyes: Tro inte att jag sparade det heller... Så det blir ingen mailväg, utan vanlig fysisk överlämning bestämde vi. :D
Bara lite finslip kvar så är bördan på axlarna lite lättare, alltid skönt att göra bort saker av detta slag.

Så dagen har varit lång. Ville har varit med på jobbet hela eftermiddagen, stoppat ett tuggben i munnen på honom och så har han fått ligga och ägna sig åt det, alternativt sova, under skrivbordet.
Något mer vidlyftigt blir det faktiskt inte idag, är i behov av en vilarkväll i soffan efter det här monsterpasset, hjärnan behöver det. Imorgonbitti bär det av ut i skogen och lägga viltspår! *längtar*

Fick förresten en tråkig nyhet imorse, är både arg och ledsen än och känner en stor orättvisa över det. Ville fick "Rapporteringskod A" från domaren på SVK-utställningen. ;(
Fått lite mer klarhet nu även om jag inte fattar allt. En snäll person har rett ut lite saker och det kändes bättre efter det. :)

Imorgon kanske det blir en roligare blogg.

Hej svejs! :D

Miljoners löptikar

Ja idag kändes det så, tycker det är ovanligt mycket fastfrysning vid dofter, och hacka-tänder med grumlig blick. :rolleyes:

Naturlig drift eller ej, har man mig som ägerska är det inte några många doftförfrysningar som beviljas under färden. Är det något jag kan få gallfeber av så är det detta beteende. Dessutom är jag av den tron att det bara eggar hormonerna, så sträng begränsning råder vad gäller både nosarbete och markering.Brudar i luften :love:
Sociala lekar med matte och kopplet får man lov att ha iblandVädret är blåsigt, solen kikar fram men bara svagt då molnen skymmer.
Temperaturen är betydligt varmare än igår, fast nog gäller det att klä sig.

Har ett kort kvällspass ikväll, 16-21, sköna tider! Imorgon 7-12 (minst lika fint!) men då ska jag och min projektkamrat först ta hand om ett studiebesök och sedan skriva klart vår utvärdering. Projektarbetet är slut, jättetrist men det kommer loss nya pengar till hösten så jag vet två stycken som lär kasta sig över ansökningspappret. :D

Ha en bra dag allesammans. ;)

Grattis

... Petra, mitt näst-näst yngsta syskon som idag blir hela 20 år! :D

Det konstiga är att det egentligen är jag som är 20? :rolleyes:

Minns faktiskt den dagen hon föddes, jag var 9 år och hade skolavslutning när mamma tidigt på morgonen åkte förbi på ambulansbår på väg till BB  i köket där jag stod chockad i finkläderna. Firade examen på bönhuset i Blåsmark, och samtidigt min egna födelsedag så hela församlingen stod upp och sjöng "Ja må du leva". Väl hemkommen ringde telefonen och då hade Petra kommit till världen, jag blev så glad att jag började gråta, haha. :D

Nåja, tiden går fruktansvärt fort kan man konstatera i alla fall... :O


Petra och Leo:

Morgondopp

Det är tunga moln som pryder himlen idag. Solen tittade trots allt fram på morgonkvisten, så jag och Ville tog en tur ner till Höträsket och njöt av den friska sjöluften. På hemvägen följde vi en åkerskant, och man börjar förstå att sommaren är här. Har hittat världens ställe med åkerbärsblommor som lär få ett återbesök så småningom! :DSka jag eller ska jag inte?


 Jag gjorde det :D


Här skulle vi bo tycker Ville
Resten av dagen kommer att ägnas åt återhämtning från nattens bravader, kom hem vid tretiden och har väl sovit tre timmar ungefär. :rolleyes:  Hade ganska så kul så det är värt en dag med yrsel, fruktansvärd törst och huvudvärk. ;p
Födelsedagsfirande hos syster Petra och förstås ett besök på vallokalen plus någon form av hundaktivitet står på schemat, men inte riktig ännu så nu är det dags för nästa dos Ipren under filten i soffan. :D

Bloggtorkan är här

... och jag kastar in två busbilder till på grabbarna under tiden. ;pGrabbarna Grus

Dom här två bjuder på många goda skratt. ;pMinibildbomb
RSS 2.0