Deppig hunddag

Veterinärbesöket gick sådär. De är inte längre inne på amputation, utan pratar om kotor och nerver, och att en kapning av svansen kan göra saken värre. Så det blev Vila och Rimadyl i 7 dagar, sedan bokas tid för röntgen. Trist!

Som om det inte räckte med ett sådant besked - en veckas vila från jakten - hittade jag en fästing på sidan av bogen också. Äckliga små djur det där! :mad:

Ville har nu en lugn helg framför sig. Har varit och köpt ett varmt täcke för att han inte ska bli kall på kvällarna. Plus enmassa tuggben och hundgodis (!) för något måste vi roa oss med under viloperioden och vad passar bättre än klickerträning? :D

Trevlig helg!


Veterinär imorgon

Imorgon har vi fått en tid, för en andra check av svansen.
Har även pratat igen med Agria angående vad som gäller, och det låter som om detta kommer att gå smidigt så länge veterinären intygar att amputation är rätt lösning. Försäkringar är en riktig djungel, man blir aldrig klok på vilken som bäst. Nu skulle de ha mig till att teckna en "användbarföräkring", men det känns ju knepigt för det är just användbar som hunden kommer att bli efter ingreppet! Jaja, det blir nog bra. :D

Ville är inte riktigt i form än, trots flera dagars vila från fågelarbete. Han är pigg och glad, men saknar litegrann av sin normala fart inbillar jag mig. Svansen ser ut som en banan, och förmodligen är han lite besvärad av den trots att det inte märks på andra sätt. Helt adekvat för en vorsteh. ;)

På måndag börjar allvaret om. Varit upp på jobbet och lagt julschemat plus tagit hem det nuvarande, och jag fick en glad överraskning över mina kommande arbetsveckor som ser betydligt luftigare ut än jag mindes. Lär finnas tid för ganska många jaktförmiddagar framöver.

Helgen kommer att spenderas på stugan, och jag riktigt längtar efter lugnet därute bland tallar och granar. :love:
Helgens jakt

Igår bar det iväg ut igen.
Ville var aningens överladdad efter flera dagars jaktvila. Och det märktes därute i skogen stundvis, han rent utav gick ur hand och tog sig egna friheter. Vad sägs om att sticka iväg 10-15 minuter och komma tillbaka med tungan hängandes... det är då man vill ha en kamera i pannan på dem. :rolleyes:
Han provade även att spränga en orrkull! Vi genade över ett kalhygge, och Ville rusade rakt in i fågelskocken så de flög åt alla de håll. Ingen särskild eftergång däremot, det får han väl lite cred för. ;)
Första frosten

Såvitt jag vet är det första morgonen man fått skrapa bilrutorna. Solen skiner men frosten ligger bitvis kvar som ett täcke på gräset. Det blir pangväder idag också! :D

På jaktfronten har det varit lugnt några dagar. Ville har fått vila från svansarbete och istället rört på sig fritt för att hålla igång. Han och Z har fortfarande lika roligt tillsammans, det känns inte som om det någonsin blir några problem dom emellan, med tanke på hur vänliga bägge två är och såklart den lämpliga åldersskillnaden på två år.

Har valt att spara honom tills imorgon, då blir det jakt igen. Längtan är stor!

Lövfällningen har däremot startat, men vi ska kämpa...


Söndagsjakt

Blev några timmar på förmiddagen idag. Stålande väder!
Och nog finns det liv därute alltid. Har nog inte hört så mycket smattrande fågelvingar under hela hösten, som idag. Resultat: ett tomstånd för Ville, och en bom på orrhöna för mig. :blush:
Ville har stött endel fågel idag, och visst går han efter. Men eftergången är att likna vid en avance, han vänder efter kort bit. Roligt att se att han inte brakar genom hela skogen utan hejdar sig på signalen.

Järpe, orre, tjäder har skådats idag. Plus otroliga vyer med makalösa höstfärger som börjar komma. :love:


Dagens jaktsväng

Villes 12:e jaktdag

Begav oss till Svallforsmarken, nu när älgjakten slutat där. Fick två trevliga och otippade medföljare, som efter trippen var nöjda och vill hänga med fler gånger. Blir nog en jägarexamenskurs där i framtiden. :D

Ville var laddad till tänderna, har ju inte jagat på en vecka och knappt heller motionerats p.g.a. svansen. Han sökte med stor energi, kanske lite väl vida slag i tätskogen för min smak. Har funderingar på att börja använda BEEPER trots allt, vi får se.

En enda järpe var allt vi såg idag. Är ändå (som vanligt) nöjd och vilket kanonväder vi har! Strålande sol och hög, klar luft, plus lite vind. :thumbup:

Helgen bjuder på fler svängar, trägen vinner...

Svanseriet

Det börjar gå åt rätt håll med svanseländet. I ett par dagar har han bara kunnat vifta åt höger, idag rör den sig åt bägge håll. :thumbup:
Pratat med veterinären, och vi har kommit överens om att jag ska komma in och visa upp den några gånger under höstens gång. Detta för dokumentationens skull, försäkringsbolagen brukar krångla annars. Och våran deal är - fortsätter problemen blir det amputation efter jaktsäsongens slut! :)
Snart ett minne blott

Gallejaur

Bjuder på några bilder från kultur- och naturreservatet i Gallejaur vi var på förra veckan. Underbar idyll med stor historia, jag älskar ju den här tidsepoken och det skulle vara roligt att göra ett återbesök igen. :love:
Mini-bildbomb
Kommer fler så småningom!


Hemma

Nu är vi hemma, jag och Kroksvans. Kan tala om att det känns skönt. Han är inte alls fräsch i sin stackars svans, jag kommer nog kontakta veterinären på måndag och åtminstone rådfråga. Är inte främmande för en amputation, det tråkiga är ju att det i sådana fall sker mitt i jaktsäsongen. :( Å andra sidan är det kanske bäst i längden, man kan vrida och vända på saker och ting, så att bolla idéerna med vetten och försäkringsbolaget känns sunt.

Inga fåglar som sagt denna vecka. Idag blev det inte ens någon jaktsväng, regnet öste ner och vi tog istället lite sovmorgon innan städningen av stugan. Väl hemma på parkeringen kom världens skur, himlen öppnade sig bokstavligen, så det finns endel ouppackade prylar ännu som jag ska ta tag i så småningom.

Bilder kommer snart!

Svåra fåglar

Haft många stora upplevelser idag. Regnet har öst ner och jag har tvivlat på mig själv många stunder därute på myrmarkerna, är det verkligen så roligt med jakt? Och det är det! :D
Smugit omkring i skogen också efter en tjäderkull. Stötte dem fem gånger, för varje gång blev de skyggare och skyggare. Gjorde ett försök med att L tog kulvapnet också, utifall någon skulle träa. Men icke. :mad:
Vi jagar utan hund imorgon, S och gänget har åkt hem så vi är bara två tappra riddare kvar, plus en skadad Ville som är trött och loj av sin inflammation i svansen. Han må vara tuff och hård på många sätt, men när han är sjuk då är han sjuk. Som alla karlar. ;)

Imorgon provas lyckan återigen - sista chansen för den här trippen för sedan bär det av hemåt.

Vattensvans

Gårdagens jaktrunda blev en spännande tur, jag och L gick själva med Ville som enda hund. Små micropauser höll ångan uppe på honom, han jagade fint och metodiskt med ett självständigare sök än förut. Gick nedför ett sorts berg som ledde fram till en sjö, där Ville naturligtvis hoppade i helt rasadekvat. Väl unnat i sommarvärmen som slagit in över länet.
Med tanke på att det var varmt och vindstilla, var inte vittringen den bästa tyvärr, svårjobbat för en unghund är min tanke. :thumbdown:
Markerna därnere var otroligt fina ur fågelsynpunkt. Blötmyrar med anslutna torrbackar, mycket "ripris" och överhuvudtaget trivsamt för fågellivet enligt vad jag har lärt mig. Men som sagt - det är svårt utan vind!
Ville stötte tre tjädrar, som brakade upp inom hagelavstånd framför oss helt plötsligt. Fort gick det, och vi vill verkligen inte skjuta på stöt, så tyvärr resulterade det inte i mer än en fågelkontakt för honom. Självklart flög de in i tjockskogen. Förstod att de träat, alternativt stuckit långt, men vi provade ändå söka en stund. En fann vi men den for sin kos förstås, hann bara höra vingslagen. Vilken ljuv musik för övrigt. :love:
En härlig sväng trots att ingenting hänger på väggkroken ännu. Skam den som ger sig!

Efter lunchvilan såg jag direkt tecken på att Ville inte var i form. Svansen hänger och hela hunden är lite låg. Vattensvans givetvis. :( Magnecyl och vila gäller tills bättring sker. Hoppas det inte är lika långdraget som i fjol...

Idag regnar det småspik härute i Fågelberg. Vi rustar oss för några timmars pointerjakt, sjuklingen får stanna hemma i biabädden detta pass.

Håll tummarna!


Villes vilodag

Bestämde mig igår för att Ville ska få vila idag, ägna dagen åt att vara skrothund på gården, tugga ben och och äta upp sig. Han är inget benrangel, men på tok för mager för min smak. Tunn över revbenen, spetsig ryggrad och höftknölarna synliga. Det är onödigt att köra slut på stackaren! :(

Idag spöregnar det ute, ingen idé att göra annat än avvakta alltså. Fåglarna är omöjliga i detta väder. Är ju ganska mysigt att spendera morgonen med kaffe i stugvärmen också. :D

Dagens rapport

Morgonturen gick vi alla i samlad trupp till ett område med mycket sankmark som vi sett ut på kartan. Hundarnas jobb kan vi inte klaga på, de söker intensivt med bra fart och koncentration. Det har hänt mycket med Villes mognad på ett år som sagt. Inget svammel överhuvudtaget nu, han har ett fint driv och fokuserar enbart på jakten. Det är så man blir tårögd. :love:
På hemvägen stötte vi en orrkull, flera skottchanser hade funnits om vi bara reagerat snabbare och inte behövt börja viska åt varandra vad var och en ska göra. :blush: Ville gick bakom och kopplades, vill ju inte skjuta i träd för honom... Hur som helst drog allihop vidare just när den hundlöse skytten laddat bössan. Sådant som händer!

På eftermiddagen tog jag och Ville en egen runda. Ingen fågel i sikte, men god vittring på ett ställe. Han är något mosig efter många jaktdagar i sträck, och fick därför ett lätt pass. Börjar bli tunt över revben och ryggrad nu, även tassarna är lite nötta, så jag sparar hellre på hans krafter, det tjänar vi på många gånger om.

Så tyvärr - inget vingbeklätt på garageväggen ännu. Kamraterna är ute på vift så jag ska aldrig säga aldrig... i bästa fall gör jag väl en uppdatering under kvällen. :D ;)


RSS 2.0