På lydnadsfronten

6 maj börjar vi kurs på Bruks, ska bli så himla roligt!
Så nu är det bäst att skärpa upp lydnaden lite så vi slipper skämmas. Just nu känns det som om allt utom vardagslydnaden går dåligt Och det beror helt och hållet på mig. Dels har jag släppt lite på kraven, tränat för sällan och framförallt så är jag så himla okoncentrerad under momenten. Disträ och flummig, det går inte an hos den här hunden för han behöver en militärisk Hövding med raka puckar, tydlighet, konsekvens. Ordning på torpet hädanefter!
Tio steg och ett sjunk

Var på utbildning genom jobbet för ett tag sedan där vi lärde oss att endel människor är "Två prat och ett tänk", andra "Två tänk och ett prat". Känner mig nog som den förstnämnda. ;) Rubriken gäller snön som faktiskt bar oss hyfsat idag. Hunden kunde stundvis springa ovanpå skaren hur fjäderlätt som helst, det är inte ens strävt. Ville sprang 1.5 timmar idag utan ajaj i tassarna. :D

Hundar får inte härja lösa i skogen nu när viltet ska till att grädda nya bullar. Tur det finns andra sysselsättningar. Till exempel dumspringa, kampa loss pinnar, bära saker, bära saker eller varför inte bära saker?


Om man tittar riktigt noga kan man få se en skymt av sommaren. Den har bara gömt sig förstår ni.
Min passion för foto bara ökar för varje dag. Håller på och leker mig fram med inställningarna på kameran och även om inga bilder blir perfekta har naturen så mycket vackert att bjuda på:

Nu väntar här en städ-och-röj-kväll och så ska vi göra Fortlaxrundan i rask takt innan mörkret faller.Grabsen

Nu är det fredagsmys

Jobbarhelgen har startat, ett av tre pass är avklarat och med rätt inställning går det snabbt som Sören. :D

Igår spenderade vi mycket tid ute. Först ett lekpass med Zigge, sedan litet lydnads- och apporteringspass följt av en härlig grillkväll i skogen där Ville fick springa fritt och härja några timmar.

Idag har han varit med mig på jobbet i nio timmar. Promenad med vårdtagare i det vackra vädret (som övergick till hagelskur och kalla vindar...), passivitet inomhus, sociala möten, passivitet på balkongen, korta stunder i bilen osv. Plus att han fått hänga i hasorna på mig lite överallt. I hissen, soprummet, sköljrum. Dörrar som slängs upp och smälls igen, gallertrappor, containrar, trånga utrymmen, källaren... Miljöträning på hög nivå. Han är trött och nöjd mentalt nu kan man säga. :D

Våren är här och snön smälter i rasande tempo. Längtar något oerhört efter barmarken, för just nu är det omöjligt att ta sig fram i skogen. Man sjunker ner till knäna på skoterspåren, skidor är ingen höjdare heller eftersom det kladdar. Vi hundägare är förpassade till plogade vägar för tillfället. Hoppas solen värmer ordentligt nu så det smälter ihop och går att plaska omkring ospårat med stövlar om inte annat.

Tillbaka till fredagsmyset, trevlig helg alla! ;)


Ljuvligt


Våren är kommen


 


Bakslag

För första gången har Ville skapat en negativ minnesbild. Det är något av en sensation!
Har varit rätt så hård i stoppträningen förut, det krävs en ovillkorlig power i det momentet för en stående fågelhund som måste stanna vid uppflog. Har nog lyckats sätta tryck i signalen men ändå inte tajma exakt rätt förmodligen, allt handlar ju om just det - tajma i ögonblicket!
Jag är långt ifrån någon duktig dressör och har massor med svagheter, det är jättelätt att vara förståndig i teorin men desto svårare att praktisera alla klokheter. ;)

Hur som helst har V numera en otrolig snabbhet i stoppet. Han bokstavligen tvärnitar när jag blåser, i full galopp på väg mot ett mål, spelar ingen roll för stannar gör han på fläcken. Problemet är att han, efter att jag blåst fast honom ett par gånger, blockerar sig och slutar vilja springa. Han är inte låg, men trög. Håller sig kring mina ben, gärna lite snett bakom, och bara väntar på nästa signal. Jag försöker med allt - lek, frikommandon, ja allt. Men han bara segar, släpar fötterna och ser uttråkad ut.

En liten rädsla fick jag, att tänk om han får sådana där dumheter för sig under jakten. Efter några fågelsituationer där jag fått förstärka med visselpipan kanske han bryter jakten och inte vill springa. :S
Men jag har fått endel tips nu och har provat att använda mig av det idag så det känns lite mindre oroande nu. *pustar ut*

Gäller att klura ut lösingar och testa sig fram. Finns så mycket motor i den här hunden och han är lite som en träbit att jobba med ibland, för att nästa sekund explodera. Stundvis går han ur hand, men det finns alltid en förklaring som går tillbaka till mig själv som tur är. Det är viktigt att vara lagomt självkritisk.

Vädret ute är härligt med 5 plusgrader och takdropp, snön smälter i sakta mak.
Strax dusch och omsvirning till arbetsdress.

Fridens liljor!


Några bilder från Kronogård

Morgonpromenad i vintervärlden
Jag har ett passionerat intresse i skägglav, det är så vackert


Glad påsk!

Jag hotade Ville med att sängdispensen upphör bums om han inte poserar som en fin påskkärring nu...RSS 2.0