Blodig jakt

Vi drog iväg till Svallforsskogen imorse, S och jag + två ivriga hundar. Ville sätter igång pip-och-gnäll-orkestern så fort man svänger in på grusvägen, pointern kompar med flåsande ljud. Haha.

Efter en kaffekopp delade vi på oss och gick varsin sväng. Jag och Ville hittade ingenting utom två legor. Fåglarna lyste med sin frånvaro.
Väl tillbaka efter turen mötte vi S och en skadad hund. Pointern blödde som en stucken gris, så det blev till att skölja och torka så gott det gick för att lokalisera skadan. Örsnibben var kluven ett par centimeter så därifrån kom blodet. Vi beslutade oss för att fara hem (ett annat tillbud tillstötte också) med hundstackarn, vi hade ju fått ett par sköna timmar därute och jaga med blodet sprutande är ingen höjdare.
S ringer lite senare och berättar att skadorna tyder på att hunden blivit biten. Förutom örat syns tydligen även revor på huvudet och under halsen (!)  Grävling, räv eller vad det kan ha varit förblir ett mysterium.

Ville har fått lite klickerträning på kvällskvisten och är nöjd för dagen. Hans insats i skogen idag var dock inte särskilt jaktrelaterat, energin användes mest till att bära stubbar och kampa med diverse trädgrenar. Killen behöver fågelkontakter, så är det. Det blir till att kämpa på säsongen ut och ta nya tag nästa år.

Avslutar med en bild på Ville & järparna från i söndags:


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Vickan !

Vad duktig du är på att skriva.

Ska tipps Carro om din sida.

Sitter just nu vid Chrissters dator, jag och steffi är hemma över helgen.KRAM

2008-11-07 @ 17:09:48
Postat av: Ann-Britt

Hmmmmm rivmärken......jag gissar Nalle Puh blev störd när han skulle gå i ide! ;))

2008-11-08 @ 00:54:23
URL: http://www.norrguld.se
Postat av: Vickan

Maria: Tack! ;-) Hörde ni skulle hem en sväng. Kom förbi någongång.Ann-Britt: Nej Nalle Phu var det nog inte... gissar på någonting mindre... varför har man inte kamera i pannan på hunden...?

2008-11-08 @ 20:44:41
Postat av: Vickan

Maria: Tack :-) Hörde ni skulle hem en sväng. Kika förbi någon gång. KramAnn-Britt: Nalle Phu... han har stooora tassar... i så fall var han nog på gott humör som inte tog i hårdare. :-) (jag tror någon behöver följa med ut i Storskogen och bli botad från björnfrossan haha)

2008-11-08 @ 20:49:58
URL: http://vorstehbus.blogg.se/
Postat av: Vickan

ursäkta mina dubbelposter, trodde inte det första kom med haha

2008-11-08 @ 20:51:38
URL: http://vorstehbus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0