Söndagsjakt

Blev några timmar på förmiddagen idag. Stålande väder!
Och nog finns det liv därute alltid. Har nog inte hört så mycket smattrande fågelvingar under hela hösten, som idag. Resultat: ett tomstånd för Ville, och en bom på orrhöna för mig. :blush:
Ville har stött endel fågel idag, och visst går han efter. Men eftergången är att likna vid en avance, han vänder efter kort bit. Roligt att se att han inte brakar genom hela skogen utan hejdar sig på signalen.

Järpe, orre, tjäder har skådats idag. Plus otroliga vyer med makalösa höstfärger som börjar komma. :love:


Kommentarer
Postat av: Caroline

Kul att ni hittar fågel! :) Det verkar betydligt bättre av den varan i år. Sedan att det blir en del stötar är ju tråkigt då man vill att hundarna ska lyckas efter att ha jobbat hårt men det är förståeligt så här innan de riktigt kalibrerat näsan. Uno gör likadant. De hade ju inte de bästa förutsättningarna att lära sig förra året med den fattiga fågeltillgången som var då.

2009-09-13 @ 18:44:46
Postat av: Maria

Var ut o jagade i söndags. Hamnade i en stor kull med orrar. Lite väl mycket fågel eftersom dom skrämde upp varandra. Stark fick skälla ett flertal gånger, men tyvärr ingen som träade tillräckligt länge så man kunde smyga upp o skjuta den jäveln ;) Vi struntade i att skjuta järparna och satsade på att få en orre istället. Men vi fick återvända tomhänt. Men det är riktigt häftigt att se hunden dra iväg och sen höra skallen eka mellan träden medan orrarna klapprar för att hota bort den. Nästan så man blir sugen på att ta jägarexamen o skaffa sig en liten norrbottning eller kanske en nätt liten svart jaktlabbe :)

2009-09-14 @ 18:56:33
URL: http://tokhund.wordpress.com
Postat av: Ida Tallhed

jo, bilderna är roligare äön själva läsningen tycker jag :)

2009-09-16 @ 15:16:18
URL: http://idatallhed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0