Trädbild

Från Svallforsmarken i höstas.Bjärven?

Våra bravader

Helgen har varit lugn och fridfull, med härliga skidturer och promenader. Träningsvärk och blåa knän efter lördagsäventyret med S och hundgänget, men lite får man tåla. Jag gjorde fem (!) vurpor och inser att balansen är dålig efter man slutade med hästar... Men men, det var skitkul och Ville var riktigt trött på kvällen.

Igår var det dags för gruppträning, och jag är hyfsat nöjd med vissa partier. Trots att Ville varit passiv hela dagen (tiden räckte inte till!) så skötte han sig bättre än förra veckan. Pip-och-gnäll-beteendet fanns där, men mer dämpat. Apportering, gå bakom och lite lydnadsinkallningar körde vi.
Sedan fick han - dumt nog - leka med en ung vorstehtik, och det slutade med att vi fick ta ifrån honom eftersom han blev på tok för hårdhänt och stressad, nästan som om han ville "slåss". Hela situationen, att först varva upp och låta hjärnan arbeta på högvarv, i kombination med hormonsvallet han är inne i nu, blev för mycket. Så i efterhand var det dumt. Men men, det hände ingenting utan allt redde upp sig. Föll bara för frestelsen att låta honom leka av sig med en annan "träskalle"-vorsteh. Haha.

Det har varit mycket nu senaste dagarna, en nära anhörig har gått bort och det är alltid tråkigt. Begravningsdagen jobbar jag naturligtvis heldag (som vanligt när det är något man ska göra) men har frågat chefen och det finns ju något så fiffigt som "EA-dag". Så nu är det beviljat och klart.

Slutligen så backade jag in i en container så hela bakrutan på bilen raserade. *applåderar*

Annars är allt frid och fröjd. :-)

Välkommen ledighet!

Nu är den här - den efterlängtade tredagarsledigheten! *hurra hurra*

Jag älskar mitt jobb, men just nu är det behövligt med en paus därifrån. :-)

Jag & Villobert har tragglat på med lydnad/apporten även igår, och då gick det lite sämre... säkert beroende på mig. Jag skulle behöva gå på hundförarkurs och lära mig fokusera bättre, ska kolla om det finns något sådant. "För tankspridda hundägare" eller något sådant. :-)

Idag har vi tagit paus från allt vad träning heter, tiden har helt enkelt inte räckt till. Jobb, 4-årskalas och besök hos en sjuk anhörig (palliativ vård...) och hips vips är det kväll. Ville har fått ett par prommisar, busat lite i en snödriva och träffat lille Leo en stund - det är allt.

Imorgon bär det iväg på skidäventyr med Trollbäckengänget, Tegsnäs är lastade i bilen och bara väntar efter att få motion. :-)
Hoppas bara att underlaget är snällt med hundtassarna... får preparera med Jaga-lätt och se hur det går.

Tjing!Det går framåt

Just nu är jag himla nöjd med min och Villes insats på lydnadsfronten. Måndagens gruppträning gick sisiådär... men sedan har vi tränat litegrann varje dag och vårat samarbete har fått sig en rejäl sving framåt känns det som!

Senaste tiden har vi tränat kring villakvarterens gator på kvällarna, med naturlig störning i form av allt mellan himmel och jord - hundar, ungar, bilar osv. Jag stoppar kopplet i fickan för det är bara i vägen, och så kör vi apportering, gå bakom och inkallningar. Och även fast jag får ha "tummen i ögat" så litar jag till 100% på Ville. Fortsätter det såhär kommer vi att göra stora framsteg.

Så en eloge idag till min fine hund!

Fortsatt kyla

Det är -22 idag, men ut måste man ju ändå. Det är bara att klä på sig själv och hunden. :-)
Inte blir det några långa utsvävningar dock...

Men solen strålar och himlen är klarblå!

Ville ser nästan ut som ett rastypiskt strävhår idag med is-skägg:

Finväder

Kallt men fint är det idag!
 Solen skiner, och & Ville har varit ute på en rask långrunda på morgonkvisten, -18.5 var det då... Bloggtorkan är ihållande, och nu ska det storstädas härhemma med vorsteh platsad i badrummet med tuggben, så man slipper snubbla över honom hela tiden, då han alltid ligger baki fötterna vid fel tillfällen.

Spårhunden Ville

Det roliga med snön är att man faktiskt SER spåren, och inte behöver gissa sig till vad en unghund nosar efter.Inflikar en icke-hund-sak också:

Idag blev jag moster för fjärde gången (är faster också, plus bonusfaster & bonusmoster flera gånger!) så GRATTIS SANDRA OCH DAVID TILL LILLTJEJEN! Det är alltid en liten religiös upplevelse. :-)

Måndagsträning

... igår, och det var jättebra uppslutning - kul!

Min och Villes insats hade väl dock kunnat vara bättre. Det var mycket pip-och-gnäll och dålig koncentration. Tyvärr hann jag inte låta honom rasa av sig innan, sedan är man själv arbetstrött och trög, så lite missnöjd är jag allt även om det gick bättre i slutet.
Jag blir fort Vimsigheten själv när det är mycket nytt folk, den här hunden kräver sin man och MÅSTE ha en fokuserad förare för att sköta sig. 

 Men - redskapen finns därunder och det är FOKUSERING som gäller. Och träna-träna-träna. Jag har flera mål för 2009, och det innefattar bland annat att starta på eftersöksgrenarna. Det är inga problem om vi lägger på ett kol nu.
Resten av årets projekt är:

*anlagsprov i viltspår (utan tjädrar på spåret som sist!)
*dressyrkurs genom Hundskolan vision
*utställning i maj (kanske någon fler också)
(*jaktprovsstart)

Nu ska det bli ordning på torpet!

Bloggtorkan är här

Nu har jag riktigt ingenting att skriva om.
Jag och Ville är i en downperiod  vad gäller den mentala träningen, mycket pga att jag haft det "ört" på jobbet och när hjärnans kapacitet är låg är det bättre att låta bli, för det blir bara halvdant. Så då är vi ute och tar härliga promenader istället. Han får sträcka ut benen ordentligt, och det är en hel del dofter efter spåren nu som är en aktivitet för sig. :-)
Helgen som kommer innebär två lediga dagar, så då ska det väl hinnas och orkas med endel saker. Och på måndag kommer träningen i grupp igång igen, har varit stiltje på den fronten ett par veckor såhär i juletider. Nu är det dags att ta tag i det igen!

Så senaste tidens bloggande har efter nykamerans hemkomst förvandlas Villes blogg till en Bilddagbok. :-)

Längtar något så vansinnigt efter jakten. Har redan börjat planera för Tjejveckan, klura på var man ska söka jaktmarker, fundera på hur semestern ska läggas, vad och hur vi ska träna och förbättra jaktdressyren, vad behövs det för utrustning till både mig och hunden? Åh det är så lääänge till 25 augusti! :-( 

Dagen idag

... har vi spenderat på annat håll än hemma. Ville har fått busa med pointerdamer och haft väldigt trevligt. Tyvärr imponeras de ju inte av stora pinnar, han försöker desperat charma dem till dragkamp. Konstig ras de där pointrarna som inte vill tacklas, brottas och kampa med en sådan här trevlig kille, haha. ;-)
Förresten, "stora pinnar" är inte en tvåmeterskvist, här pratar vi helst storlek TRÄD!

Bildkavalkad från dagen:

Ville känner på sig att vi ska fara bort. "Släng in mig i bilen nu" säger hans blick:En söt liten finsk spets vid namn Bira:Man kan busa genom gallret:Några klickbara busbilder:

  

  

 

Till sist - soffliggarna:

Till sist vill jag än en gång tacka två personer för hjälpen med bilen (och tack för sladden!) - ni har slant / fin present att vänta hörni! TACK TACK ni är så snälla!

Apport!

Lilla tygdummien:1000-gramsdummien (även kallad Tjädern):Flytdummien:Lilla träapporten:Stora träapporten:Trollbäckens hundhotell

Idag vill jag slå ett slag för ett nyöppnat företag, nämligen: Trollbäckens hundhotell.

Kika in på deras hemsida, http://www.trollbackenshundhotell.se
Funderar du på att åka på semester och vill lämna hunden i trygga händer är det ett bra alternativ, då hunden garanterat kommer att bli omskött.


Friday night a´la Ville


Kyla & sol

Idag är det egentligen ganska fint väder, sol och kallt, om det bara vore mer snö och inte bara is!
Det riktigt bet i kinderna när  vi var ut imorse.

Eftersom jag fått storhetsvansinne på att ta kort måste jag limma in några sådana från dagen:

Ville bär kopplet: (det här är någonting han alltid får göra när vi är på "allmänna platser" dvs där kreti och pleti dyker upp ur snåren hursomhelst, för att få bära/leka för denna outtröttliga hund gör att han går väldigt snävt kring mig så jag slipper använda vändsignal stup i kvarten)Solen kikar fram:
Välkommen 2009

Så var det nytt år, och man inser att tiden går snabbare och snabbare. (tycker det var "millenium" nyss!) :-)

Firandet igår var lugnt och trevligt. Det åts god middag, spelades tv-spel (barn och vuxna män), diskuterades och mystes. Själv var jag chaufför åt andra gästerna eftersom jag äter penicillin och skulle upp och jobba. Plus att jag vill ägna mig åt hunden denna dag då världen består av konstigheter och smällare. Tycker vansinnigt synd om alla djur som blev skrämda igår. :-(

Hunden härhemma, han hängde med på partajet och spenderade kvällen sovandes i buren. Han skötte sig klanderfritt!
När vi var ut på rastningsrundor small det högt ibland (varför kan inte folk vänta?) och han reagerade med att vifta på svansen, titta på mig och tyckte: "Nu kommer snart fågeln matte!"
Han är stencool. :-)
Tolvslaget firade jag och Ville inomhus i köket. Hade på bakgrundsljud från tv:n mm, och gjorde inte saken det minsta märkvärdig utan satt bara och läste en tidning bredvid, och ignorerade honom. Han lyfte på huvudet en gång, kollade på mig och sedan var det tassarna i vädret och snart snarkade han högt. :-)

Han hade besök utanför "kojan" av småfolk ibland:Annars såg det ut såhär:Glada diskussioner blev det:


RSS 2.0