Slask

Bara för att jag tänkte hinna åka lite längdskidor blev det nu blött och slaskigt.:rolleyes:  Snön som kom i helgen håller på att smälta bort, och världen består av vatten och smutsiga snökarmar.

:thumbdown:  :thumbdown:  :thumbdown:

Nu har jag inte testas just dessa skidor ännu, men har mina aningar om att det inte blir någon vidare fridfull tur på underlaget som råder, förmodligen lär det fastna en hel del därunder. Men men, det kan ju frysa på igen, så vem vet jag kanske hinner med en sväng före sommaren vi får se. ;)

Egentligen klagar jag hemskt mycket på vädret nuförtiden, helt omedvetet. Börjar man bli gammal och bitter? ;P
Våren är på ingång, och snart är dagen här då det går att röra sig ospårat i skogen. Så jag ska sluta klaga. *lovar*

Vilde Ville, han är nu helt frisk och fräsch från öronbesvären. Alla vet vi hur karlar påverkas av att vara sjuka - så även den här hunden. Han blir ju bevisligen lite tagen av minsta lilla (samma när han hade vattensvans!), och beter sig "märkligt", på ett sätt som endast jag märker. Det handlar om småsaker, till exempel att han ligger kvar i bädden på morgonen tills det är dags att gå ut. Nu när han är fit for fight igen har man en kall hundnos i ansiktet när väckarklockan har ringt. Ofta står han där "näsa mot näsa" och viftar på svansen (läs: hela kroppen) med ett tuggben i munnen. Det finns ingenting som heter ligga och dra sig numera, nej den tiden är förbi.:love: ;)

Slänger in en kul höstbild som visar Villes rätta jag:


Nya pjucks!

Har fyndat ett par fina skidpjäxor såhär på vårkvisten, lite sent kanske men all snö lär ju inte tina bort än på ett tag? Skogsskidor i all ära men... nog kan det vara kul att hinna prova på den riktiga dragutrustningen innan barmarkssäsongen. ;)


Helgen är räddad

Ja inte behöver man fundera på vad man ska göra när schemat säger arbetshelg. ;)
Det känns extra motigt i dessa vårtider förstås, längtan till att flytta ut i en stuga i Storskogen är större än någonsin sådana här dagar. Där man kan ägna all tid åt att andas frisk luft och leva med naturen, låta hunden gå fritt på gården ja listan kan göras lång.

Såhär kan jag tänka mig ha utsikten till exempel:Jag & Ville har varit på en lång sväng efter skoterspåren, och jag kan åter konstatera att den här hunden har en fin egenskap, att hålla kontakten. Jag styr honom ingenting alls för det behövs inte. Enda gången är ju om han behöver kallas in, och det är sällan han ifrågasätter det.

Lämnade både kameran och mobilen hemma, och bara njöt av friskluften.

Nu är det bäst att springa den 150 (?) meter långa vägen till Arbeitet.

Trevlig helg allihopa ;)


Ledig dag

Idag är det bistrande kallt och strålande vackert!

Det tinar ingenting med andra ord, snödjupet är ganska imponerande ännu:Njuter för fullt av min lediga dag. Efter ett par timmar i skogen med ett gäng galna hundar är det ganska skönt att gå in i värmen och bara lata sig.:-D


Öronrapport och utställningsplaner

Villes öron doftar hallonbåt igen ;) , han får dock sina il och kliar men det är för att det redan är klöst därinne sedan förut och rugorna ger lite klåda när det läker. Och osmidig som han är är detta inget blygsamt moment, nej här kör vi in hela tassen med klor och allt, och river runt. *suck*

Men det är friskt och fint inomhus. Får avvakta och se hur pass ofta problemen återkommer. Är det någon gång per år eller blir det med jämna mellanrum? Det finns tydligen en ganska enkel operation som vidgar hörselgångarna och ska ge gott resultat åt "öronhundarna". Har inte forskat så djupt men det går att ta reda på ifall det behövs längre fram.

Vi kommer med största sannolikhet att debutera i utställningsringarna snart! En inofficiell och två officiella hade jag tänkt mig. Har rekat med mina uttänkta "handlers" och hoppas dom ställer upp. ;-)

Moster : Nu fick du svar på din fråga. Och som du ser ovan - jag räknar med dig i vänstervarvet! ;P


Åter till vardagen

Ville har svalt sista pillret och ingen är gladare än jag!

Nu är det bara att börja bygga kondition och muskler inför höstjakten!
Idag tog vi en rask promenad runt Innimarksvägen med omnejd, och det ska bli fler sådana så musklerna får allsidig träning. Imorgon blir det långrundan.


Har fått smileysar till bloggen. Tack Ida!

Måste testa några av dem:

:);):P:D:(:O:S;(;P

:question:  
 
:rolleyes:  
 
:love:  
 
:blush:  
 
:mad:  
 
:cool: 

:tired:  

:bigeyes:  

:thumbup:  

:thumbdown:


Eftermiddagen har bjudit på lite aprilväder, ömsom sol och ömsom snö. Har dinglat ner ett tunt lager pudersnö, inte mycket som tur är. Nu vill vi ha vår!

Nu bär det strax i säng, har en förmåga att bli alldeles för sent efter kvällsarbetspass. Och desto jobbigare är det att stiga upp på morgonen.

Så godnatt allesammans!


Söndagsprommis

Idag tummade vi lite på "vilaregeln" - det är ju bara en dag kvar på penicillinkuren, och förresten är det ju för infektionens skull man ska ta det lugnt under behandling, så...
En dag som denna måste man få springa minst en timme i skogen, så är det!

Ville är en rolig hund, han må vara hård och orädd, men med litet mod som jag vet sedan förut. Liten dådkraft heter det nog med finare ord. För han började markera att det fanns en stor fara bakom granarna, blåste upp sig med svansen i vädret och tyckte att jag kunde gå först. Och nyfiken som man är går man ju dit, där låg en hopkurad renkropp halvt uppäten av rävar och annat. Jag pulsade ner och avdramatiserade det hela genom att inte säga ett ord utan bete mig som om renlik hör till vardagen, efter ett par minuter nosade han på den och sedan var det inte mer med det.
Tanken är inte att han ska gilla renkadaver, helst ska han låta bli allt som har med dessa djur att göra naturligtvis, men jag övervägde att göra på det här viset i alla fall fastän många kanske istället skulle förstärka rädslan och tro att hunden blir mer ren-ren... Nåja inte vet jag, men man ska köra på det man tror på. :-)

Kolla vad det tinat:Alla vackra skuggor:Snygg ställning:
bäst-att-jag-är-redo-att-fly-om-monstret-anfallerSkeptisk:
Kolla svansen...

Rädslan bortblåst:Efter en nosning gick vi vidare från platsen, det finns ju mysigare ställen än blodiga lik. *blä*
Dessutom är jag rädd för parasiter, rävskabb och annat skit de kan dra på sig.

Därute i Ingenstans där det aldrig brukar komma folk, dök det upp ett hundekipage i en kurva. Kopplade Ville i sedvanlig ordning och såg att det inte var vilken byracka som helst - utan en korthårig vorstehtik!
Pratade några ord med ägarna, fick veta att tiken var fjorton (!) år och i löpen. (V verkade dock inte alls reagera på doften alls konstigt nog, trots att de fick hälsa)
Mannen tyckte att Ville var snygg, och visst har han rätt i det:Nu ska vi njuta av det som är kvar av denna lediga och vackra dag.

Hej svejs

Några lördagsbilder

Vi for förbi mamma & Staffan som satt ute vid elden, perfekt miljö för en stunds passivitetsträning. Ville satt mest och vädrade efter grannkatterna:I Trollis fick han sträcka på benen några minuter:Lite apportering har vi också sysslat med.
Har nog aldrig känt att saker och ting klaffat så perfekt som idag. Inte det minsta slarv utan 100% rätt blev det. Det är sådana gånger man får hejda sig och sluta när det går som bäst.
(man vill ju träna hela dagen egentligen!)Två dagar kvar innan antibiotikakuren avslutas! Behöver jag nämna att jag längtar?


Det här är njutning

Vet aldrig om jag njutit såhär mycket av våren förr? Säkert är det så varje år fast man hinner glömma. :-)

Det är t-r-å-k-i-g-t med en hund under antibiotikabehandling nu, hade önskat att vi gjort bort det eländet i kalla februari istället... Men men, på måndag ges sista dosen så då är det bara börja fysträna inför jakten. Har en hel del planer för vad vi ska göra, har till och med schemalagt motionen för jag vill ha en hund som håller många år framåt. Ville är tung - tänk att han väger nästan 40 kilo! - och så med tanke på höftlederna gäller det att tänka till. Så till hösten kommer vi att vara ett pimpat ekipage i skogen. :-)

Dagen bjuder på strålande sol nu igen. Är turligt nog ledig och kan ta vara på varenda minut.
Ville har fått rejsa av sig i Trollis, han har som vanligt skänkt många skratt när han drar fram mellan stubbarna.

Kommer alltid att vara tacksam över att ha fått möjligheten att leva med den här fina hunden som alltid har glimten i ögat.Kolla vädret:Ny apport!

Inte är den särskilt snygg, men det sprollar roll.

Funktionen är det inget fel på:

  
 


Våren på intågande

Förmiddagen var disig, men sedan sprack det upp i sol och blå himmel, man kan i princip se hur snötäcket sjunker ihop för solen värmer. Härligt!

Ville har fått springa och leka av sig i Trollis:

Vackert disigt:Kan aldrig titta mig trött på naturens färger, vänta bara till våren/sommaren, då kommer det att bildbombas som aldrig förr.Vy över Hemträsket:Vi gjorde ett avhopp i Blåsmark också, där det grillades korv. Fick en bild på lilla Wilma som hade nya solglajor:Det var allt för idag. Nu ska jag gå och klippa & klistra med mitt lilla projekt - en apportbock med fågelvingar. :-)

Hej svejs

Vinterbilder

Har roat mig med att ladda upp lite vinterbilder, kolla gärna in på min dåligt uppdaterade pixbox:

http://vickanville.pixbox.se

Ska snart ta bilen och frakta oss till skogen, så Ville får springa av sig en stund. Vi ägnar oss annars åt klickerträning, han har lärt sig några små tricks och jag sprudlar av idéer om fler saker. Återkommer om det senare, får kanske filma någon snutt så ni får se att även en jakthund kan lära sig konster. :-)  (sedan hur användbart det är kan diskuteras, men för hjärnkontoret och kropskontrollen är det jättenyttigt)

Som sjukling kan man få dispens att ligga i soffan:


Surströmmingschwiiimen

Ikväll kom Zigge med fyrbenta hit och åt surströmmingsmiddag, herregud så gott det var. Nu efteråt känns det dock som att man aldrig mer vill äta mat överhuvudtaget. *proppmätt* Man talar om Paltschwiiimen, men undrar om det här inte är snäppet värre...!

Eftersom Ville är så fruktansvärt osmidig är det svårt att låta honom härja fritt med små valpar, han kvaddar dom ju på två sekunder. Den som tror att jag överdriver är välkommen att träffa honom. Han har för många ben, som jag sa idag! Runt omkring den här hunden flyger det lätt småbarn, köksstolar och annat som kan vara i vägen. Valpar kan därför vara lite svåra att umgås med fysiskt för Ville, för han är en valp själv inombords ännu.
Så killarna fick hälsa under ordnade former, det vill säga jag satte mig på golvet med V och lät lillen komma fram i sin takt.
Vill slå ett slag för kompostgaller, det måste vara en av världens smartaste uppfinningar om man vill äta i lugn och ro!

I övrigt har dagen gått i ett rasande tempo, jag har fått mycket nyttigt gjort på städfronten, och även fast det inte är färdigt känns det skönt att ha gjort bort det värsta. Ville har fått flera klickerpass också, och jag är förvånad över hur fort han fattar saker, tala om lättlärd!

Det tragiska i kråksången (bortsett från Villes öroninflammation) är att jag lyckades halka under morgonpromenaden, eller rättare sagt göra en härlig praktvurpa som säkert såg rolig ut på avstånd, och sträcka knät. Höger knä är nu stelt och ont, jag har problem med att böja/sträcka när jag ska ändra ställning osv, och är aningens halt också. *aj aj*
Men men, hoppas det blir bättre till imorgon. Det är väl bara ledbanden som fick sig en smäll antar jag, ingenting allvarligt  förhoppningsvis.

Avslutningsvis vill jag tacka Ida för den nya designen, jag älskar den!

Trevlig fredagkväll allesammans.
Helg!

Och jag har äntligen prickat in en tredagarsledighet på schemat! *hurra*

Villes öronklåda är envis, så nu knaprar han penicillin i tio dagar. Han har en förmåga att skaka sönder blodkärl på öronlappen, vilket är hänt nu så längst ut finns en blodfylld böld. Har fått gå med skurtrasan och sanera lite prickar på diverse möblemang, väggar och skåpar - tur man planerar omtapetsering.
Hoppas verkligen detta elände går över snart så vi kan börja hårdträna, både med dressyren och den fysiska motionen.
Under antibiotikabehandlingen är det ju lugnare aktiviteter som gäller, dvs inga tvåtimmars skidturer och liknande... Känns inte vidare kul i detta pangväder!

Nu är det tråkiga saker på schemat - städ & tvätt. Men väl behövligt kan jag tala om!

Kan bara flika in att jag & en kär arbetskamrat fått beviljad en resa till Stockholm i jobbets regi! Flyg, två nätter på vandrarhem och studiebesök på ett profilboende för personer med demenshandikapp (bl.a. frontallobs, levy body), ska bli skitroligt! Vi åker om en månad ungefär. (Ida, jag och din mamma i Storstaden, hur tror du det ska gå?)

Avvikelse från hundämnet

Vi har blivit utmanade, och eftersom Ville är så fumlig på tangenterna så antar jag utmaningen.

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!


1. Vad heter du?: Victoria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Vila
3. Flicknamn: Vera
4. Pojknamn: Viktor
5. Yrke: Veterinär
6. Färg: Vit
7. Klädesplagg: Vantar
8. Mat: Vinbärspaj? *det finns väl ingen maträtt på V*
9. Sak i badrummet: Vattenkran
10. Plats/stad: Vasa
11. En orsak att vara sen: Ville
12. Något man skriker: Va!?
13. Film: *hjärnstillestånd*
14. Något man dricker: Vin
15. Band: Vikingarna
16. Djur: Varan
17. Gatunamn: Victoriagatan
18. Bil: Volkswagen (stavas det så?)
19. Sång: Videvisan
20. Känd person: Kronprincessan Victoria

Jag utmanar ingen, tror alla jag känner med bloggar redan gjort det här. :-)


Apport på programmet

Det är ju faktiskt ljust ett tag på kvällarna nu, underbart när man hinner få lite ljus även efter arbetsdagen!

Körde lite apportering innan vi begav oss ut på en tur efter skoterspåren, kameran fångade dock inga bilder värda att se på grund av det dassiga väder som verkar hålla i sig. En suddig apportbild kan jag slänga upp:Det var ett tag sedan vi tränade, så nu kändes det som hög tid att damma av apportbocken igen.
Ville gjorde ett bra jobb, han var lämpligt lättmotiverad och bara en gång fipplade jag till berömmet och hunden exploderade så träbocken flög i snödrivan. Det är smällar man får ta!

Imorgon tror jag vi ska köra ett till pass och då ska jag fokusera på gripandet.

Ville trivdes bra på Hotellet igår, han var riktigt trött efteråt, trots att jag inte hann aktivera honom med någonting alls på grund av att klockan blev så sen... Men dagens intryck gav rejält med hjärngympa tydligen. :-)


Haparanda imorgon!

Ja det finns ju bara två saker som är intressanta där:ochHade bara önskat en större börs, men någon liten grej ska man väl hitta ändå. Endel åker ju till ovanstående för att enbart handla värmeljus har jag hört? :-)

Hunden? Honom har jag bokat hotellrum åt. Inte i Haparanda dock utan närmare:
http://www.trollbackenshundhotell.se

Skidtur i orrskogen

Idag på eftermiddagen/kvällskvisten tog vi en liten skidtur och tänkte få se några orrar, ingen fågel såg vi men många spår! Riktigt läckert att se var de legat, och vingslagens konturer:
Djup snö var det:Och goda dofter tyckte Ville:Mina trogna kamrater som bor hos mig över vintern:Jag kan lova att det inte gick att ta sig fram utan skidor, man sjunker oerhört djupt.
Slog en sedvanlig vurpa i lössnön (!) och det kändes som att kräla i kvicksand. Fick helt enkelt krypa ut till skoterspåret för att ha en chans att få på mig skidorna igen. :-)

Efteråt blev det till att avnjuta en god middag, tack tack!

Öron bortskänkes

Trodde häromdagen att öronbekymren gått tillbaka, men nu är han besvärad igen. Skakar, flabbar och håller huvudet på sniskan. Det ser inte så irriterat och rött ut, jag kommer att ge det ett par dagar och se, annars blir det till att besöka veterinären för antibiotika.

Ikväll är det gruppträning, men tyvärr känner jag inte att det är så rättvist när han har detta med öronen, koncentrationen blir sämre. Tråkigt men vad göra... Hade längtat efter att få en liten kick i lydnadsträningen. :-/

Vädret är mysigt idag, snöar och blåser!

Strax bär det iväg ut i snöyran och låta Ville svänga sina lurviga.
Funderar på att kika förbi på Gunilla´s hundshop och köpa ett märgben. Härhemma går det flera tuggrullar i veckan, märgbenen håller i oändlighet och det var längesedan han fick ett. Har faktiskt fått komplimanger för att Ville har fina tänder flera gånger, en tyckte att han borde vara med i reklam! :-)

Till sist - som rubriken lyder - är det någon som är intresserad av två stora, fladdrande öron med innanmäte likt Cockerspanielns (stora tunga & trånga hörselgångar i kombination) så hojta. Vi tar vad som helst i utbyte, gärna modeller som står upp så det luftas därinne. Färg och pälslag oviktigt, det är en jakthund det handlar om och utseendet spelar mindre roll.

Fridens liljorVilodagen

Idag anammar vi bibelns ord, om söndagen.
Jag är inte i särskilt strålande form efter gårdagens strapatser. Imorse svor jag "aldrig mer...", nu känns det litegrann som "jamen det var fruktansvärt kul". Så det var nog värt det i slutändan. För roligt var det!

Jag & Ville har varit på en mysig koppelpromenad i friska luften, fotat litegrann och så har han fått söka godis, en bra aktivitet när det är tomt på fantasifronten. Sådana här dagar kan det finnas risk att det kryllar av folk på våra fina skoterspår här i krokarna, därför fick V gå i koppel hela tiden för ovanlighetens skull. Han är en pärla på att gå i koppel så det är bara nyttigt. :-)

Vädret är lite mulet, solen har försökt spränga fram mellan molnen men har bara lyckats korta stunder. Men vi kan ju inte ha finväder varje dag.RSS 2.0